Creatieve berichten over borduren

Accessoire van de maand mei: een moederdag kadootje… of maken we een moederdag kadootje?

Deze maand voet 22, de koordvoet met 3 gleuven waar koord of garen doorpast van ongeveer 3mm. Een leuk moederdag kadootje! Maar als u de voet al heeft een idee om een moederdag kadootje te maken. Voet 22 is ook een van mijn favoriete voetjes, ik denk dat dit een van mijn eerste voetjes was die ik had bij gekocht. Dus dit wordt wel een moederdag project. Ik ga mijn eigen moeder er mee verrassen. Een canvas schilderij voor buiten.

Wat we nodig hebben….

Als eerste haal ik het canvas van de lijst (30×40) en schilder dit met acrylverf. Laten drogen, dan teken ik er een hart op, deze lijn ga ik dan stikken met de koordvoet 22. In Barneveld was een nieuwe wolwinkel,“het Trollehus” daar kwam ik deze mini bolletjes tegen, ziet er al geweldig uit, maar het zijn mooie kleuren die ik wel kan gebruiken.

Het voordeel van deze voet is dat de draadjes of koordjes mooi op zijn plaats blijven liggen, er zitten uitsparingen in de voet waar de draadjes in liggen.


En dan gaat het schuifje er over heen en zitten de draadjes vastgeklemd, en lopen mee die kant op waar u de machine heen stuurt. Het mooiste is om een siersteek te kiezen die niet te dicht is, zodat er wel draad zichtbaar blijft. Ik gebruik graag de steek met de 3 blokjes boven elkaar.

En dan het hart stikken, ik wil meerdere lijnen, hierbij maak ik gebruik van de lineaal, het accessoire van de maand april.

Een tip om mooie hoekjes te krijgen met de koordvoet, stopt u in het midden van het motief, voor het middelste draadje, naald in de canvas laten staan en draaien, dan kunt u verder stikken.

En dan over het hart nog wat extra lijnen in de vorm van een klimop blad, omdat in de reageerbuisjes ook klimop blaadjes komen. Een patroontje getekend, dit doe ik met pen of potlood, het maakt niet uit, want het midden van de voet laat ik over deze lijn lopen.

Dan maak ik een verdeling waar de reageerbuisje komen, er zitten 2 gaatjes in de bovenkant hier kan ik een ijzerdraadje door doen, deze steek ik door het canvas, en zo kan ik de buisje bevestigen op het canvas. Voor de versteviging heb ik hier kleine oogjes gestikt. deze prik ik door met een priem.

En dan kleine boeketjes maken.

Als dekoratie heb ik hele fijne steentjes in de buisjes gedaan, met daarop een stukje fiberfill, ziet er leuk uit, maar is ook praktisch, wil ik het een keer mee nemen, vallen niet alle steentjes eruit.

Dan bind ik nog een ijzerdraadje om het boeketje en die haal ik dan door de oogjes van het reageerbuisje, en zet die dan vast op het canvas. Zo zit het boeketje goed vast, en kunnen de vogels het er niet uit halen als het buiten wordt opgehangen.

En dit is het resultaat.

Ik vind hem wel erg leuk, dus heb ik er voor mijzelf ook nog een gemaakt, die past prima op onze schutting. Nu geen hart vorm maar cirkels, hierbij heb ik gebruik gemaakt van de cirkellineaal. De lijnen zijn nu groen met oranje, dit en de cirkels met een knipoog naar het EK van komende zomer. En dan nog wat oranje roosjes, en dan maar hopen dat die geluk brengen.

Maar om nu deze voet alleen voor dit soort dingen te gebruiken… Het is ook een hele mooie voet om kleding en bv. naden decoratief door te stikken. Dit heb ik al eens laten zien in een blog, bij deze ook nog de foto van mijn vest.

En wat gaat u doen vraagt u het voor moederdag, of maakt u een moederdag kadootje? Allebei kan natuurlijk ook.

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

3 Responses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • rian

    hallo geertje, bedankt voor je reactie. Ik krijg de nieuwsbrief, jaja, en de voet van deze maand lijkt me erg leuk. Ik hoop dat er nog meer voorbeelden en ideetjes komen.

  • Geertje

    Hallo Rian, de actie Accessoire van de Maand bestaat al sinds meer dan twee jaar, dus het lijstje zou hier erg lang worden. Misschien kun je een kijkje nemen in de accessoirecatalogus (link: https://blog.bernina.com/nl/2012/02/online-lezen-het-is-even-wennen/). Rianne Nota heeft hier een tijdje geleden op de blog over geschreven. In deze catalogus vind je ook veel informatie over o.a. de BERNINA voetjes en de toepassingen. Mocht je vragen hebben, gewoon weer even schrijven. Krijg je trouwens ook onze nieuwsbrief? Registreren kun je je op onze website http://www.bernina.nl. Vandaag is de nieuwsbrief over het Accessoire van de Maand mei verstuurd inclusief een waardebon met een leuk voordeel voor de naaivoet nr. 22!

  • rian

    lijkt me een leuk voetje. En dat cirkelborduurapparaat lijkt me ook wel wat….. Is er ook een lijstje met welke voetjes al eens voetje-van-de-maand zijn geweest? Ik heb nl. sinds kort pas een bernina en heb nog wel een paar voetjes op mijn wenslijstje….

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam