Creatieve berichten over naaien

Fris en fruitig patroon overtrekken

In mijn vorige blog beloofde ik u een trucje te laten zien om patronen netjes over de trekken. Hier op de foto ziet u mijn tip:

Misschien nog een beetje raadselachtig? Mijn tip is om het patroonpapier te verzwaren zodat het mooi blijft liggen! Nu zijn daar waarschijnlijk wel speciale hulpmiddeltjes voor te koop, die ongetwijfeld het een en ander kosten, maar dat geld kunt u ook heel simpel besparen (om vervolgens uit te geven aan stofjes bijvoorbeeld 🙂

Om het papier te laten liggen gebruik ik altijd wat voor handen is. Toen is deze vrolijke T-shirts ging maken, zag ik toevallig wat houten fruit en groentes liggen in het speelkeukentjes van mijn kinderen. En wat bleek? Werkt perfect!

Eerder heb ik ook al kopjes en mokken uit de servieskast gebruikt. Dat werkte prima, maar ik was wel een beetje bang van tafel te stoten en ze in gruzelementen op te moeten vegen. Een ander idee is om kleine zakjes zelf te naaien en die te vullen met rijst. Dat geeft ook een goed gewicht.

Kent u zelf misschien nog andere (gebruiks)voorwerpen die geschikt zijn? Laat een reactie achter, ik ben benieuwd 🙂

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

6 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • miep van garderen BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  ik gebruik voor de verzwaring van het patroonpapier altijd mijn speldendozen. het zijn van die grote, plastic met een sterke magneet er in. door de zware magneet heel geschikt op papier glad te houden .ik heb er drie dus altijd een paar voorhanden.

 • creadientje BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  Ik heb zelf recent rijstzakjes gemaakt, maar zie op de amerikaanse blogs ook wel dat ze zware moeren/bouten (of ander ijzerwaar) gebruiken…

 • patricia BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  De patronen voor de A-lijn en de klokrok uit allemaal rokjes in mijn maat heb ik in plastiek overgenomen, zodat ik ze veel kan gebruiken. Ik probeer ook speldjes te vermijden omdat gaatjes zo zonde zijn. Ik wil ook nog kleine vierkantjes maken met restjes stof, maar jouw houten fruit vind ik eigenlijk leuker.

 • Annemarlies BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  Ik heb een tijdje op een atelier gewerkt en daar werden de patronen regelmatig opnieuw gebruitk.
  De patronen werden dan op een dikker papier geplekt en de 1 tot 2 cm naad werden eraan getekend.
  Deze patroondelen werden op de stof gelegd en verzwaard met gewichten (waarschijnlijk zo te koop bij een kringloopcentrum), daarna met kleermakerskrijt nagetekend en daarna geknipt.
  Werkte erg goed en snel!!

 • rian BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  ik gebruik bij het knippen altijd spelden in papier en stof, maar om het patroon van het patroonblad over te nemen heb ik vaak een plakbandapparaat of perforator erop staan.

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam