Creatieve berichten over borduren

De prachtige B 550

Voor het accessoire van deze maand mocht ik gebruik maken van de B 550! Ik had er natuurlijk in de winkel wel mee gewerkt, en ik dacht dat ik aardig wist hoe de machine werkte, maar dan ga je er echt mee aan de slag, gewoon thuis spelen, en dan ontdek je nog veel meer leuke dingen.

De 550 QE  is de opvolger van de 440 QE. Het eerste grote verschil voor deze quiltmachine is dat de BSR ook kan zig-zaggen, hier had Ina in haar blog ook al iets van verteld.

Maar ik ben niet zo van het quilten, maar de BSR is natuurlijk ook perfect om te appliqueren.

Wat erg praktisch is van deze machine, is dat u kunt aangeven wat uw voorkeurs steeklengte is. Ook van deze machine is de basis rechtstiksteek 2,4, wilt u hier bv. 3 van maken, dan bevestigt u  dit met ok. En dan onthoudt de machine dit, ook als de machine uit is geweest. Dit geld ook voor de siersteken. Ik heb hier voor het project bij het Accessoire van de Maand veel gebruik van gemaakt. Dit omdat ik de steeklengte van mijn siersteken aanpaste omdat ik de cordonnetspoel gebruikte.

Ook op deze machine kunt u het begin en het einde van een motief aangeven, zodat uw siersteek precies aan het begin van het motief begint, en ook precies aan het einde stopt. Maar wat nu extra is, is dat u bij het aangeven van het einde van het motief, als u die toets meerdere keren indrukt,  het aantal aan kunt geven van het motief, van 1 tot en met 9.

Wat ook eenvoudiger is geworden, is de memory, het geheugen, waar u siersteken met bv. tekst kunt combineren.

Bij de rode pijl, het huisje komt u in het hoofdmenu, en kunt u kiezen of u wilt samenvoegen.

Daar kiest u  dan voor, dan kiest u bij de blauwe pijlen letters of siersteken, kunt u ook weer kiezen uit verschillende lettertypes, daar maak je een keuze uit, kies dan de letter, en als je op ok drukt staat het in het geheugen, dit is ook op het beeldscherm te zien.

Dan op de groene pijl klikken, om de reeks te gaan borduren. Het beeldscherm is geen touchscherm,  u doet dit met de driehoekjes naast het woordje ok.

Kortom een geweldige machine! Bent u geinteresseerd, loop dan eens bij uw dealer binnen voor informatie.

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Vinamont Esther BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

    Deze machine is een echte aanrader!
    Met als extra de BSR voet en de BOVENTRANSPORTVOET is dit een volwaardige machine ,waar ik veel plezier aan beleef !

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam