Creatieve berichten over naaien

Mijn trouwjurken

Eind september is het al weer vijf jaar geleden dat ik ben getrouwd….wat gaat de tijd toch snel.
We hebben inmiddels twee kinderen gekregen, een jongen en een meisje. Wat wil je nog meer!
Toch is het leuk om af en toe eens terug te denken.

Zeker als je bedenkt dat ik zelf mijn trouwjurk heb gemaakt.

Gelukkig heb ik er mooie foto’s van, maar onlangs heb ik toch weer opnieuw foto’s gemaakt, voor mijn archief.
De trouwjurk van mijn nichtje was ook toevallig in mijn bezit, dus deze heb ik meteen ook op de digitale plaat vastgelegd. Het is heel bijzonder om de mogelijkheid en tijd te hebben om je eigen jurk te maken. Zeker voor zo’n bijzondere dag…het zal me altijd bij blijven.

Ik had voor een niet alledaagse kleur gekozen.
De stof was een dupionzijde in twee kleuren.
De schering en de inslag waren knalgroen en hardroze.
Tijdens het lopen en het bewegen van de stof geeft dit een fantastisch effect.

Ik had een aparte stola gemaakt en daar allerlei glaskralen met de hand opgezet.
Het lijfje is versiert met strassteentjes en met rozen van stof, alles met de hand aangezet.

Het lijfje werd aan de achterkant gesloten met een vetersluiting in dezelfde stof als de jurk.
Om de uiteinden van de veter mooi af te werken waren hier metalen hoedjes aan gezet.
Voor mijn aanstaande echtgenoot was een stropdas van dezelfde stof gemaakt.

Mijn nichtje wilde ook graag een mooie jurk, maar kon de juiste kleur niet vinden.
Zij is getrouwd in het zuurstokroze, compleet met een roze, amerikaanse auto.

Je moet durven, dat moet ik toegeven, maar het stond haar geweldig!

Alles was in dezelfde kleur en stof uitgevoerd.
Zelfs haar schoenen en sieraden waren aan haar jurk aangepast.

De gordel om haar heupen was helemaal versiert met pailletten en strassteentjes.
Ik heb er een avond met naald en draad op zitten zwoegen, maar het werk is het wel waard geweest.

De ketting die ze droeg heb ik ook speciaal voor haar gemaakt.

Het maken van een trouwjurk is toch altijd weer een aardig karweitje, maar toch zeker de moeite waard!
Het is en blijft heel bijzonder om vanuit het niets zoiets moois te mogen maken.

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

8 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Annemarlies BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  Allen hartelijk dank voor de reacties!
  Inderdaad Truus, dit soort projecten zijn heel bijzonder. Ik denk dat het vooral komt omdat het je een onderdeel mag zijn van het realiseren van iemands droom.
  Roos; het borduren van de pailetten en kralen is iets wat ik zonder voorbeeld heb gedaan. Ze zijn er allemaal met de hand opgezet. Ik had de heupgordel bijvoorbeeld helemaal in elkaar gezet en daarna de kralen gedaan. Daarvoor heb ik met potlood op de stof de patronen getekend en daarna aan de slag gegaan met naald, draad en kralen. Een behoorlijke klus, maar een geweldig resultaat!
  Gerda; ik ben heel benieuwd hoe het resultaat wordt. Ik hoop er een foto van te kunnen zien…misschien hier wel???
  Therese; Dank voor het compliment….die groene jurk was de jurk waarin ik zelf ben getrouwd. Eigenlijk is het een losse rok met een top, erg prettig in het dragen. Maar dat is ook wel het voordeel van zijde, het voelt bijna als een tweede huid.

 • gerda groenevelt BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  Hoi Annemarlies, ze zien er super uit!
  Het idee van de stola ga ik ook gebruiken, ik ga voor mijn dochter een galajurk maken voor de kerst, zij wilde ook iets voor over de schouders van dezelfde stof, dat kan perfect op deze manier.

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam