Creatieve berichten over borduren

Bekleden van onze oude hocker

Een tijdje geleden hadden we een nieuw bankstel gekocht. Bij aankoop had ik er bij bedongen, dat ik wat extra stof wilde om de hocker opnieuw te bekleden en evt. nog kussens maken. En ik kreeg het voor elkaar, ik kreeg er twee meter stof bij. En dan moet het natuurlijk niet glad worden zoals hij was. Ook wil ik er hier niet teveel tierelantijntjes aan toevoegen, ik houd het in een kleur. Ik ga applicaties maken van een bloem. Van internet even een afbeelding gedownload van een bloem en aan de slag. Ik wil het natuurlijk even snel, dus de afbeelding 4 keer uitgeprint, 3 om te knippen, en 1 om de delen nog weer op de juiste manier neer te leggen, want de bloem wordt wel 3D. De pootjes zijn al door mijn man geschilderd.

Ik heb alle dele dubbel van stof geknipt voor de stevigheid en het effect, liggen ze er iets meer bovenop. Tussen de delen heb ik vliesofix gestreken, blijft het mooi op elkaar liggen, en rafelt het ook niet zoveel meer.

Alle delen met een zig-zag afgewerkt, steekbreedte 3 en steeklengte 0,4. Om de randen mooi strak te krijgen heb ik gebruik gemaakt van het overlock voetje, voet 2a.

Daarna de delen op elkaar gelegd en ook met de zig-zag vast gestikt, nu heb ik alleen de steeklengte wat groter gezet, en gebruik gemaakt van voet 20 de applicatievoet. Ik kan zo precies zien wat ik doe.

Dan nog wat extra lijnen toegevoegd en in het hart van de bloem wat strassteentjes geplakt.

Nu kunnen de bloemen op de stofdelen gestikt worden, en kan de hoes in elkaar worden gestikt.

Klaar!!

En nu maar kijken of het gelukt is en de hoes strak over de hocker past.

En het klopt helemaal, nu aan de onderkant vastnieten.

En dan is de hocker klaar.

En nu heb ik ook nog genoeg stof om een paar kussens te maken.

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam