Creatieve berichten over naaien

Tipje van de sluier – deel 2

In deel 2 van tipje van de sluier schrijf ik over het 2e project dat eind November zal worden onthuld.
Ik schrijf bewust project(en)  puur uit zelf bescherming zodat ik niet per ongeluk iets naar buiten toe laat lekken.
Door omstandigheden loop ik 4 weken achter op mijn planning .
Om deze achterstand een beetje in te lopen heb ik in mijn week vakantie de ochtenden besteed aan het quilten.
Mijn gezin lag hier in een deuk, door het plakkerige warme weer bleven overal op mijn huid vezeltjes stof plakken, ik zag eruit als een glittergirl.

Van brokaat, satijn, lurex en lycra heb ik delen gesneden die weer als een rechthoek aan elkaar werden gestikt en dat zo verwerkt tot een grote lap, hieruit worden de patroon-delen geknipt.
Als tipje van de sluier laat ik een stukje crazy quilt zien wat is doorgestikt met quiltsteek 1344 (Bernina 830) en zilver metallicgaren

quiltsteek 1344

Tijdens het doorstikken hiervan kreeg ik om de haverklap meldingen dat bovendraad of spoel niet goed ingeregen was.
Hier werd ik een beetje nerveus van en heb in de set-up de meldingen tijdelijk uitgeschakeld, zo ongestoord verder kon worden gewerkt.
Tot op een gegeven moment een melding kreeg spoeltje leeg / niet aanwezig.
Of de duivel er mee speelde ook na een ander spoeltje in de 830 te hebben gedaan weigerde hij alle diensten.
Kon niets anders doen dan werkeloos toe te kijken en proberen te genieten van mijn laatste vakantiedagen.

Hoewel ik stress moet ontzien en dus probeerde te ontspannen, bleef het in mijn hoofd maar malen.
“Waar zou het aan kunnen liggen…” ” had ik niet beter kunnen wachten met de 830 tot na de projecten, ik ken de machine ook nog niet goed genoeg…”  “misschien is het wel een kinderziekte in de software…” “jeetje dit jaar heb ik wel veel pech niet alles loopt vlekkeloos…”  “krijg ik wel alles op tijd klaar voor de eerste pasbeurt…” enz. enz.
Toen tegen mezelf…. Ho stop ! tuurlijk gaat het lukken! Kom op meid alles komt goed!

En dat het goed kwam was 36 uur later duidelijk, door een berichtje op BerninaFB te zetten werd er in een mum van tijd op gereageerd, en niet veel later werd er gebeld door Bernina Breda. Het waren de spoeltjes die roet in het eten hadden gegooid.
De zilver streepjes op 3 spoelen waar ik mee bezig was waren beschadigd, dus de sensor herkende ze niet, ‘n bekend probleem met enkele spoeltjes.
Bij deze wil ik de medewerkers van Bernina Zwitserland & Nederland dan ook héél erg  bedanken voor de super snelle service!

Maar goed het euvel wordt/is dus opgelost en vol enthousiasme kan ik verder werken aan de pakken.
Gelukkig heb ik nog  een artista 165 achter de hand, (waar ik eigenlijk alleen verstelwerk op doe) om de panden machinaal in elkaar te rijgen.
Deze hangen nu te wachten totdat woensdag 11 juli voor de eerste keer kan worden gepast.
Ondertussen kon ik verder met de steek, de patronen tekenen,  3 lagen tribunaise op elkaar te strijken en daaruit de onderstaande patroondelen te knippen, deze delen dienen voor de stevigheid van een steek. Als laatste worden de delen uit stof geknipt en op de tribunaise vastgezet.
In de steek zal ook het crazy quilt terugkomen en alle delen van de steek worden afgezet met zilverband.

Patroondelen van carnavalssteek

Tot zover deel 2 over project 2, in deel 3 zal ik jullie wat vertellen over project1 dat eind oktober wordt onthuld.
Ben je nieuwsgierig geworden volg dan de berichten over van tipje van de sluier.

Carnavalsprojecten 2012-2013

Tipje van de sluier deel1

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Geertje Kamminga BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

   Beste Heleen, wat leuk dat je interesse hebt in een carnavalsmuts voor kinderen. Therese schrijft niet meer voor de BERNINA blog. Waarschijnlijk vind je patronen van carnavalsmutsen voor kinderen op internet of misschien ook via een stoffenwinkel die carnavalsstoffen verkopen. Veel succes met het zelfmaken, dat wordt zeker een leuk project! Groetjes, Geertje van het BERNINA team

 • Therese BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  Ha ha ha bedankt Riet voor je reactie, ik ben gewoon iets te snel geweest.
  Inderdaad ik moet de 830 gewoon nog onder de knie krijgen. De Alaafff stemming is er alweer.
  Ben gewoon erg ongeduldig hihihi.
  Weet zeker dat de 830 mij nog creatiever gaat maken als ik al ben. :-):-)

 • Riet BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  Ha die Therese,
  had de afgelopen tijd al even vernomen dat je helemaal niet in de Alaaaaaaaaaaf stemming was. Gedoe met het metallic garen en de spoeltjes. Bijna had je de machien het raam uit gekiept niet??
  Gelukkig is alles helemaal goed gekomen…….. en houd vertrouwen in deze geweldige mooie 830. Je moet hem echt even leren kennen. Groetjes Riet

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam