Creatieve berichten over naaien

Zomerproject nr. 19

Liesbeth stuurde ons foto’s van een paar werkstukken, die ondanks een drukke tijd met huis opnieuw schilderen, enz. toch op tijd klaar waren. Liesbeth had zich namelijk voorgenomen niet te gaan haasten en op tijd te beginnen, maar ondanks alle goede voornemens kwamen de ideeën pas op het laatste moment. Een echte uitdaging dus! Het resultaat mag er echter wezen!

Hier het verhaal achter de projecten:

“Op het laatst zag ik het geboortekaartje van Lobke liggen.

Daar moest ik nog steeds een cadeautje voor maken en het leek me wel leuk om iets met het kaartje te doen. Daarom heb ik een rugzakje voor Lobke gemaakt. Ik had ooit een heel eenvoudig rugzakje in een oude Knippie gezien. Heel simpel, een recht zakje van ongeveer 26 x 36 cm, een tunneltje als sluiting, maar wel met schouderbanden.

Ik heb het kaartje gedigitaliseerd. Helaas werkt mijn programma niet met fijnere motiefjes (heeft iemand een programma dat dat wel doet??), dus mijn ontwerp is wel gebaseerd op het kaartje, maar niet precies hetzelfde. Dit patroontje heb ik op een zakje geborduurd en op de voorkant van de rugzak gezet. Ik heb de rugzak met hetzelfde stof gevoerd en aan de binnenkant ook nog een extra zak genaaid.

Aangezien ik toch nog stof had, en Lobke een zusje heeft, leek het me wel zo leuk om nog even door te gaan.

Dus ik heb voor Nienke een zelfde rugzakje gemaakt. Haar geboortekaartje heb ik niet meer, dus ik heb voor haar een patroontje van Rupsje nooit genoeg gebruikt. De naam er ook op en ze hebben allebei een persoonlijk rugzakje. Makkelijk om mee naar school/kinderopvang te nemen met wat fruit of zo.

Ik zal nog eens gaan snuffelen tussen mijn lapjes voor iets stoerders, want ze hebben ook nog twee broertjes.

Toen had ik nog wat stof over en daar heb ik voor onze kleindochter van 16 maanden een simpel rokje van gemaakt.

Heel simpel, een strook die rimpelt doordat er boven elastiek in zit, stof met het patroon in de breedte en daar nog een strook aangerimpeld en dan het patroon in de lengte. Met al dat oranje en al die “balletjes” er op, is dat wel toepasselijk nu met al dat voetballen. Nu maar hopen dat Nederland ver komt, zodat ze haar “voetbalrokje” nog vaak aan kan.”

En nog even alles bij elkaar:

Een voor een hele leuke projecten! Heel erg bedankt voor het meedoen namens het hele BERNINA team en veel succes met de stoere jongensprojecten. Ken je trouwens de website Stoere Jongensstoffen, daar vindt je zeker ook nog leuke stofjes.

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

Een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam