Creatieve berichten over naaien

Zomerproject nr. 22

Van Muriel Verbraak ontvingen we foto’s van een originele quilt, bijna te mooi voor buiten….

Muriel schrijft:

“Hier mijn inzending van het project met de stof, die ik van jullie heb gekregen. Zoals altijd begin je zo´n project met een zee van tijd, maar eindigt het met een laatste race tegen de klok om alles af te krijgen.

Na een week tegen de stof aankijken, kwamen de ideeën binnenstromen: een jurkje voor mijn dochter, een leuke zomerse tas of een quilt voor in de tuin. Uiteindelijk viel de keuze op een picknickkleed.

Ik ben van de stof stroken gaan snijden van 15 cm breed. Deze stroken werden weer gesneden tot gelijkzijdige driehoeken.

Deze driehoeken naaide ik aan elkaar tot hexagons. Maar hoe wil ik nu die hexagons aan elkaar? Van elke kleur in de stof heb ik toevallig een uni lap in de kast liggen. Na veel wikken en wegen kies ik ervoor om de hexagons op te vullen met de donkergroene lap. Zo ontstaat een veld met bloemen in het gras. De top wordt gesandwiched met waterdichte molton en een achterkant van katoen ( oranje met een klein wit stippeltje). De hexagons worden doorgestikt met een druppelvorm en de donkergroene driehoeken krijgen een bloemetje.

Met de stof, die ik over heb, kan ik de oude mand van mijn oma nog bekleden. Nu is er een geweldige picknickset ontstaan, waar we de komende jaren nog veel plezier van kunnen beleven.

Ik was erg blij met de lap en vond het erg leuk om eens iets bewuster bij het ontstaan van een project stil te staan. Soms maak je gewoon dat leuke jurkje of die jas en koop je daar de stof voor. Ook heb ik opdrachten voor de opleiding tot coupeuse gedaan, die natuurlijk verplicht zijn. En soms ontstaat er een project, omdat je een stof in handen krijgt, waar je iets mee moet maken. In dit geval hebben de kleurrijke strepen van de stof geleid tot deze verwerking. Ik wens iedereen een kleurrijke zomer toe met mooi weer, zodat we veel kunnen picknicken!”

Beste Muriel, we wensen je ook een hele fijne vakantie en hartelijk dank voor het meedoen aan ons zomer-blogproject. Wederom een prachtige, originele bijdrage! Veel plezier bij het picknicken!

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

5 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Tine BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

    Ik heb dit project proberen na te maken, alleen begint mijn werk langs alle kanten samen te trekken en zo. Echt niet mooi! Hoe krijg jij zo’n mooie vlakken? Welke voeten gebruik je, werk je door 3 vlakjes aan elkaar te naaien en dan 2 zo’n grote vlakken samen te naaien,… Wil het echt graag namaken, maar was echt teleurgesteld dat het niet lukte 🙁

  • Muriel Verbraak BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

    Hartelijk dank aan de medewerkers van Bernina, die mij de kans gaven om aan dit project mee te doen. Ik heb ervan genoten en hoop stiekem dat ik volgende keer weer mee kan doen. Maar natuurlijk gun ik ook andere creatievelingen de kans om iets moois te laten zien.
    Ook bedankt voor de reacties van de blogbezoekers! Complimentjes ontvangen voor een creatie is altijd leuk.

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam