Creatieve berichten over borduren

Gezien op het Duitse blog

Soms surf ik wel eens wat rond, en ook het Duitse BERNINA blog bezoek ik regelmatig. Hier kwam ik het volgende tegen, een reis etui voor kontaktlenzen. Een projekt wat kwam uit de inspiration van vorig jaar zomer. Overigens is dit nummer nog steeds via de BERNINA site te bestellen.

Nu draag ik wel geen lenzen, maar wel een bril, een Dilem bril. En dat is het probleem, een bril met verwisselbare pootjes, erg leuk, maar ik heb er in de loop der tijd wat pootjes bijgekocht, en nu passen ze niet meer in het etui wat ik er bij heb gekregen toen ik de bril kocht, dus daar moest wat op bedacht worden.

Dit etui is van kunstleer gemaakt, ook daar heb ik nog wel een restje van liggen, van een jas met tas die ik heb gemaakt.

Van Clover had ik nog pipingband waar ik de stof zo omheen kan vouwen en vast strijken, ideaal. Maar dan het pipingband vaststikken, ik wilde het eigenlijk met voetje 12 doen, of voetje 38, maar die had ik niet thuis, en het moest natuurlijk wel nu gemaakt worden.

Voetje 12 heeft een uitsparing die loopt over de piping heen, en dan loopt de piping door de gleuf. Voetje 38 de paspelvoet, van deze voet licht de rechterkant van de naaivoetzool hoger, zodat de piping moeiteloos onder de naaivoet doorglijd. Ik heb voet 55, de rolvoet gebruikt, ook dit ging moeiteloos, ik kon heel kort langs de piping stikken, en ook de rondingen gingen heel goed omdat een rond wieltje makkelijker die kleine rondingen kan doen.

De bodem is makkelijk, eerst de piping eraan gezet, daarna de zijrand met de rits. Maar dan het volgende, het voorbeeld zijn twee losse delen die met drukknopen op elkaar gezet worden, maar ik wil wel een tussenbodem. maar een geheel, dit is wel even puzzelen.

Ik ben eruit…. Ik heb bedacht het maar in etappes te doen, het is klein, en het kunstleer is lastig te spelden. Dus eerst de piping, dan het tussenstukje met de rits, ik moet dan wel precies op het stiksel stikken, en dan als laatste de tussenbodem, nu heb ik 3 lagen op elkaar, met daartussen nog de piping en dan aan de goede kant doorstikken.

Op de bovenkant moet dan nog een borduurtje, die moet natuurlijk wel bij de inhoud passen, dus met de software maar even een patroontje gemaakt.

Als laatste moet dan de voering erin. Ik heb de zijkantjes aan de bodem gestikt, en de rest………. echt waar wat ik eigenlijk nooit doe met de hand tegen de binnekant van de rits gezoomd!!

En het etui is op de groei gemaakt, er passen nog meer pootjes in.


Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam