Creatieve berichten over borduren

Inspiration

Het is nu toch wel erg prettig dat de inspiration ook in het Nederlands is. Soms duurt het wel eens even voordat het doordringt, ik was het nummer aan het ” lezen”  of eigenlijk de plaatjes aan het kijken, en zag een aantal projecten die ik wel leuk vond, een ervan was de tas voor de haardblokken, deze wilde ik wel maken. Daarna ging ik de werkbeschrijving lezen om te kijken hoeveel stof etc. ik nodig had en hoe het gemaakt was, toen drong het in eens tot mij door dat het toch wel makkelijk las, en kwam tot de ontdekking dat het magazine Nederlands was, ik wist het natuurlijk wel, want het is al het tweede nummer. Ik ben er wel super blij mee, want ik ben niet zo’ n held in talen.

Maar nu de tas, de werkbeschrijving is te vinden in de inspiration, voor de tas is vilt gebruikt, nu had ik grijs vilt gekocht, maar was toch te slap naar mijn zin, om er een mooie stevige tas van te maken. Ik heb daarom het vilt verstevigt met decovil. De decovil heb ik achter het vilt gestreken, en op de achterkant van het decovil vliesofix om zo de binnenkant van de tas te voeren. Voor de voering had ik nog wat stof over van de hocker en de kussens die ik gemaakt had, dit was niet genoeg voor de hele tas, dus het bovendeel is de goede stof, de onderste helft is een grijze staal die ik nog had.

De inkijk van de tas is zo precies goed, het onderste deel zie je verder toch niet. Dan de tas in elkaar stikken volgens de werkbeschrijving. De sluiting is iets anders geworden, en het werden wel veel lagen op elkaar, en kon er met het gewone voetje niet door. Maar ik had voet 55 nog de rolvoet, en geen probleem!!

En dan voor de finishing touch nog een paar bloemen die ook op de hocker en het kussen zitten.

En dan is de tas klaar, het staat erg mooi in de kamer, en nu maar hopen dat de tas met deze blokken gevuld blijft, dat betekent dat we de kachel niet nodig hebben en nog mooi weer  houden!

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Janny

  Goed gelukt Gerda.
  Op naar het volgende project.
  Steeds heb je weer een verrassing in petto.
  Ga zo door,
  Groetjes Janny

 • Geertje

  Ziet er heel mooi uit Gerda, compliment en leuk dat je ons laat zien hoe gemakkelijk het is om een project uit de Inspiration zelf te maken!

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam