Creatieve berichten over quilten

Patchwork Stoeltje

Wat spannend mijn eerste bericht op het blog! Ik heb al een aantal jaren mijn eigen quilt atelier ‘Vlijtig Liesje’ en ik probeer dat altijd leuk in te richten. Nu zag ik laatst in Utrecht een kapotte oude stoel en zoals de meeste creatievelingen zag ik direct het stoeltje voor mij met een nieuw stofje en een likje verf. Mijn vader verving de armleuning en ik haalde een stalenboek bij een interieurzaak. Op mijn Bernina 550 naaide ik de lappen aan elkaar tot een patchwork lap. Met wat extra stiksels over de naden is het een stevige lap. Daarna heb ik de oude bekleding er af gehaald en nageknipt. Vervolgens alles netjes invouwen en vastspijkeren. Tot slot kreeg de stoel het originele koperen noppenrandje weer terug. Ik ben trots op mijn blikvanger in het atelier, de patchwork stoel. Wilt u hem ook eens zien? Misschien is het een idee om op 1 september van 10.00-16.00 uur naar onze open dag te komen? Looydijk 8 in Oud-Maarsseveen. U bent van harte welkom!

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Geertje

    Hartelijk welkom Hanneke, ook namens het hele BERNINA team. We vinden het ontzettend leuk dat je voor ons blogt en zijn nu al erg nieuwsgierig wat we hier in de toekomst zullen lezen! De stoel ziet er fantastisch uit, inderdaad een blikvanger!

  • Rian v m

    je eerste bericht en dan ook nog zo’n leuk stukje en stoeltje. Wat heerlijk om een oude stoel dan zo op te knappen he.

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam