Creatieve berichten over naaien

Zomerproject nr. 32

Ivy Jansen schrijft ons: “Vorige zomer las ik de oproep voor jullie zomer-blogproject al. Ik had geen idee wat ervan te verwachten, en was ook te laat om in te schrijven. Maar toen ik de resultaten zag, wist ik dat ik de volgende keer sneller zou zijn. Het kerst-blogproject liet ik toch maar links liggen (rode fluweel is niet echt mijn ding). Maar toen de oproep voor dit project kwam, was ik er als de kippen bij, en snel ontving ik een gigantische lap stof.

Toen ik me inschreef, nam ik me voor om er een tas van te maken (een reversible bag, een boleo, …). Maar bij het zien van de stof voelde ik meer voor een dekentje zoals ik eerder op het Van Katoen event eentje kocht. Dan moeten de dochters er niet om vechten… Alleen, een dekentje met fleece als je een week later naar het zonnige Mallorca vertrekt?!?! Toch maar niet. Er werden snel 2 meisjesrokjes gemaakt volgens een patroon uit de Knippie van december/januari 2010.

Op reis bleken haarbanden ineens populair bij de dochters. Dan voor elk maar eentje assorti met het rokje (naar het model van een haarband die jaren geleden eens bij de Flair zat en perfect bleek te passen en goed bleef zitten).

En dan zag ik op de blog van een Knap Knoopje toffe halskettingen gemaakt uit stof en houten kralen. Zo maakte ik er ook voor elk eentje uit het Bernina stof.

Hier een foto van de fiere dochters in hun nieuwe, assorti outfit.

Gelukkig bleef er nog genoeg stof over voor het dekentje, en waren de tropische temperaturen de laatste week voor de deadline van het project spoorloos, zodat de naaimachine terug bovengehaald werd, en het dekentje op de valreep nog afgeraakte.”

Beste Ivy, wat een prachtige projecten heb je gemaakt, je dochters zullen wel heel blij zijn met hun outfits en onder het dekentje zouden we zo wel weg willen kruipen. Heel hartelijk bedankt voor het meedoen en nog een hele fijne zomer gewenst.

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam