Creatieve berichten over borduren

Accessoire van de maand september

De biezenvoet, voet 31. Ook dit is een geweldige voet, een van mijn favorieten! Hij kwam ook voor in mijn top 5 waar ik eens een blog over had geschreven.

Ik gebruik deze voet ook voor als ik bv. een bloesje maak, een effen stof, en dan biesjes stikken langs middenvoor, afgewisseld met siersteken. Dit keer geen bloesje, ik heb er laatst nog een gemaakt, en heb nog een lap klaar liggen waar ik hem voor wil gebruiken. Maar nu nogmaals een project uit de inspiration, de vazen/bloempotten.

Ik heb nog een rode lap liggen, want ik wil er vazen van maken voor in de vensterbank in de keuken. Onze keuken is rood, met in de muur naar de kamer glas in lood ramen, dus daar past wel een mooie rode vaas bij.

En ik heb nog wel een paar oude vazen die gepimpt mogen worden, heb ik gelijk mijn uitgangsmaat.

Ik wil een vaas met rechte biesjes, en de andere een andere vorm.

Om biesjes te maken heb je naast voet 31 ook een tweelingnaald nodig, en een dikke draad(katoen). Deze draad komt van onder door de steekplaat vanuit het spoelhuis, tijdens het naaien blijft het spoelhuis open!!

Bij de 820 en de 830 heb je een extra hulpmiddeltje waar je de draad door laat lopen, omdat je bij deze machines het spoelhuis niet open kunt laten.

En dan maar biesjes stikken, door de uitsparingen in de voet lopen de biesjes evenwijdig aan de voorgaande, zo krijg je ze netjes recht naast elkaar.

De kleinste vaas worden de rechte biesjes, ik heb eerst drie biesjes naast elkaar gemaakt, een tussenruimte om er straks siersteken tussen te stikken, daarna 4 biesjes, ruimte, dan 5 enz. Om de ruimte gelijk te krijgen heb ik gebruik gemaakt van de afstandslineaal.

Maar dan de biesjes met een hoek… Ja, je kunt met een tweelingnaald een hoek maken. Je stikt tot de hoek, dan zet je, je naalden in de stof, zover dat de oogjes van de naalden boven de stof blijven!

Dan draai je de stof 45 graden, en herhaal je deze stap.

En zo krijg je een prachtige hoek, let op de hoogte van de naald is belangrijk, als de naald te ver in de stof staat breekt hij als je wilt draaien.  En dan kost het enige stuurmans kunst om in  de volgende rij de hoek gelijk te krijgen.

Het is voor mij niet de eerste keer, en het is goed gelukt, ik heb vrij scherpe hoeken, en daar wil ik ook nog siersteken tussen door laten lopen.

Omdat deze stof veel dunner is dan het vilt wat in de inspiration wordt gebruikt, heb ik de stof dubbel gedaan, is het ook mooi afgewerkt, en heb het verstevigt met vlieseline H 250.

Voor de sluiting heb ik echt leer aan de gespjes gestikt. Ook ooit eens gekregen een vuilniszak vol stukjes, en de mooiste kleuren.

En dan nog de bloemen.

Ik ben er weer helemaal blij mee. En voor mij is voet 31 een echte must have! Ik zou  hem niet willen missen!!

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

5 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Gonda verboven BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  Hallo Gerda,
  Waar haal je altijd je ideeën om uit te werken ze zijn allemaal even prachtig.
  Ik kijk er naar uit naar jou eerste workshop van dit seizoen.
  Ik zal weer vol ideeën en nieuw tips naar huis gaan.
  Lieve groeten
  Gonda

 • Esther BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  Hallo,bedankt voor jullie reacties!
  Ik heb de mail goed ontvangen.
  Nu kan ik de voet gaan kopen,superleuk dat Bernina zo van die acties doet.
  Groetjes,
  Esther

 • gerda groenevelt BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  Hallo Esther,
  Ik denk dat de mails nog niet verstuurd zijn, ik heb hem op dit moment ook nog niet gehad, ik weet niet precies wanneer die verstuurt worden, maar ik verwacht wel morgen.
  groetjes, Gerda

 • Esther BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  Hallo,
  ik heb een vraagje,ik zou graag deze voet kopen.
  Ik kijk altijd uit naar de voet van de maand en ik vind het heel fijn dat ik altijd een mailtje krijg met kortingsbon in.
  Deze maand heb ik hem nog niet gekregen,zijn de mails al verstuurd?
  Ik kan niet wachten om deze voet te gaan kopen 🙂
  Alvast bedankt!
  Groetjes,
  Esther

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam