Creatieve berichten over borduren

Eerste project op de 780

As. Vrijdag 28 september mag ik bij Stefan in de winkel een demo geven op de 7 serie. Wel kort na mijn vakantie, en weinig tijd om uit te proberen. Dus met hem afgesproken dat ik de 780 zaterdagmiddag zou ophalen, zodat ik in het weekend aan de slag kon gaan. Ik had nog 2 couponnetjes van 5 euro liggen, die ik hiervoor wilde gaan gebruiken. Dit had ik voor de vakantie al bedacht en het meeste ook al geknipt.

Maar wat ik als eerste had gedaan om zo snel mogelijk eigen te worden met de machine, de simulator van de 780 gedownload. Zo kon ik al heel veel bekijken en kon ik direkt aan de slag. Ik had de deelnaden en schoudernaden ook allemaal al gedaan, en voor de mouwen moest ik nog bedenken hoe ik het wilde, ik had in deze kleuren ook nog wat ritsen aan de meter gekocht, deze wilde ik in de mouwen verwerken.

Ik had het al in mijn blog met het shirt beschreven, maar het blijft wel erg leuk, dat je de helften van elkaar kunt halen, en kunt combineren met een andere kleur.

En dan doorstikken met siersteken, in het achterpand een apart stuk ingezet.

Op het achterpand wil ik de borduurmachine uitproberen en een groot borduurpatroon uit borduren.

Het was een bloem die ik heb gekopieerd, en gespiegeld met de tekst eraan toegevoegd.

Op het voorpand komt de bloem dan nog apart, een bloem links boven, en op het rechterpand komt de bloem onder. Ook de kraag moet dan nog doorgestikt, de staander wil ik aan de binnenkant, en op de kraag komen rechts tapering blokjes.

Deze tapering randen kun je met de naaimachine maken, maar ik wil meerdere blokjes, dus ik zet ze in de borduurmachine. Nieuw van de 780 is, dat alle naaisteken al in een map in het borduurgedeelte zitten.

En dan is het kopieeren en plakken.

Ik had vergeten foto’s te maken, deze foto’s heb ik gemaakt van de simulator, zo kunt u zien hoe overzichtelijk het is geworden om patroontjes te kopieeren.

En dan kan de kraag er ook op.

En dan ben ik erg benieuwd naar de knoopsgaten, die moeten wel perfect zijn, ook hier is het heel overzichtelijk op de display te zien wat je moet doen.

En dan ben ik heel tevreden over mijn eerste project.

Inmiddels een dag gewerkt, en ook even naar de 710 en 750 gekeken, en nog veel meer leuke dingen gezien en ontdekt, ik verheug me op vrijdag, ik kan mijn blouse aan. En er zijn nogal wat beurzen de komende tijd ook worden er demonstraties gegeven bij verschillende dealers, dubbel en dwars de moeite om eens binnen te lopen, en de 7 serie te bewonderen!

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam