Creatieve berichten over borduren

Experiment

Ik kwam in de stoffenwinkel een tricot tegen, ik vond het heel mooi! Bedrukt met stukken van spijkerbroeken , tijgerprintje en kant, en dan in jeansblauw.  Ik vond hem heel mooi om er een heel shirt van te maken, maar dan wilde ik er nog wel een paar stofjes bij. Een shirt in een stof, dat is voor mij toch te gewoon…. Ik vind het altijd weer leuk om iets nieuws te proberen. Direkt nog een paar stofjes bij gekocht, en ik heb ritsen per meter gekocht, donkerblauw en wit. En dan ook nog een kantje en een katoentje en bijpassende knoopjes.

Maar hoe nu…  Ga ik mijn basispatroon direkt knippen of  toch het patroon overtekenen en een verdeling maken. De kraag weet ik, in plaats van een polo sluiting maak ik een kraag met een staander, hiervoor kan ik het patroon van mijn blouse voor gebruiken.

Ik heb toch mijn basispatroon het voorpand en de mouwen een keer overgetekend en een nieuwe vlakverdeling gemaakt.

Zo is dan het voorpand geworden, de ritsen kunnen open, daar zit dezelfde stof achter als van de bies middenvoor.

De mouwen wil ik niet symetrisch, ik wil de tricots om draaien, de ene mouw is de tricot met print boven en de andere mouw heeft de print onder. Ook onder deze rits komt weer een stofje, en als de rits een klein stukje open is, komt daar het kantje uit. Deze heb ik wel op de mouw vastgestikt.

Toch wel erg leuk die ritsen. Maar nu nog het achterpand, dat is nog helemaal effen blauw, eigenlijk moet daar ook wel een rits op.

Bovenaan middenachter, eerst een stukje stof, en dan de rits open!

En dan kan ook de kraag erop. Nu is van het voorpand het bovendeel heel druk, maar vind ik het onderste blauwe deel te groot, dus dan maar een paar borduurtjes . Boemetjes in de vorm van het kantje.

En dan niet alleen borduren, ik heb de stof er onder gelegd, en daarna geborduurt, na het borduren, met een schaartje met een scherpe punt de applicatiestof weggeknipt. En dan nog een paar losse bloemetjes van het kant. Nu de kraag en de zoom nog en natuurlijk de knoop en knoopsgaten. Ik had prachtige knoopjes gevonden in de vorm van hetzelfde bloemetje.

En die komen dan niet alleen als sluiting maar ook decoratief.

En zo is er weer een uniek shirt tot stand gekomen.

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

5 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam