Creatieve berichten over naaien

Geborduurde Vaandels

In dit blogbericht laat ik een werkstuk zien uit mijn archief.
In 2008 kreeg  Drumfanfare Acht (waar mijn man tambour-maître is )voor het 40 jarig jubileum nieuwe uniformen.
Het vaandel dat ze hadden (paars met zwart) pasten totaal niet bij de nieuwe kobaltblauwe outfit.
Het bestaande vaandel hadden ze vanwege de hoge kosten voor het borduren toen laten bedrukken iets dat ze nooit meer wilde.
De vaandels die daar vooraf gingen werden door een moeder van een lid met een kruissteek geborduurd, en aangezien ze weer graag een geborduurd vaandel zouden willen zochten ze weer iemand die dit graag op zich zou willen nemen.
Zo trots als een pauw vertelde mijn man dat ik sinds een jaar over een borduurmachine beschikte en ik misschien dat wel zou kunnen borduren, het is eerder klaar en mooier dan een kruissteek.
En zo werd mij gevraagd of ik dat zou willen doen, pfff uhhh jaaa, dat moest ik dus even bekijken, ik had namelijk nog nooit een borduursel ter grote van het vaandel  85 cm breed en 95 cm hoog gemaakt wat zou betekenen dat velen delen op elkaar zou moeten laten aansluiten.

vaandel DFA

Na het logo in Bernina software Designer Plus V5 te hebben gesplitst ben ik begonnen met kleine proefstukken te borduren op mijn  Artista 165 met borduurmodule (mijn eerste Bernina) Vervolgens durfde ik het aan en werd al snel het stof aangeleverd  om de wens van DFA  in vervulling te laten gaan.

Het werd een heel karwei, alleen de tekst waren al 12 ringen en de bariton bestond uit 9, het was peentjes zweten of alles inderdaad goed op elkaar zou aansluiten en dat het zo min mogelijk zichtbaar zou zijn.
Het vaandel moest aan twee kanten geborduurd worden en was dus echt secuur werk, nadat alles was geborduurd zag ik toch nog een foutje wat mij heel erg stoorde, een aansluit deel stond net 2 mm te ver naar links waardoor de bariton geen vloeiende lijn meer had.
Oplossing was snel gevonden, handmatig heb ik een satijnrand eromheen geborduurd.

aansluitlijn met satijnrand

Vrij snel kreeg ik nadat dit vaandel in gebruik was genomen een nieuwe opdracht om voor de KBO (Koninklijke bond voor ouderen) ook een vaandel te maken.
Dit was een makkie tegenover de vorige hier had ik alleen meer tekst en dat is nogal makkelijk op een lijn te krijgen.

vaandel KBO

Mocht ik nu nog een aanvraag krijgen voor zo’n groot borduurproject  wordt het alleen maar makkelijker en zal het een fluitje van een cent gaan worden met Bernina Software Designer Plus V6 en de Bernina 830 dit is echt een topmachine .

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam