Creatieve berichten over naaien

Zweeds in het nieuw!

Claudia Geiser, die ook op de Duitse BERNINA blog schrijft, heeft laatst een opbergrek van een Zweedse meubelzaak opnieuw aangekleed. Eigenlijk was dit niet de bedoeling, ze wilde het kwijt, had het zelfs voor haar huis op straat gezet, zodat iemand het gratis kon meenemen, maar nee, niemand wilde dit rek. Dus moest er iets mee gebeuren. Claudia had nog acrylverf van een vorig klusje over.  Er ging een likje verf over het rek en het bleek al snel, dat het toch best nog wel in plekje in huis mocht hebben. Naast Claudia’s bureau paste het zelfs perfect, bijna perfect, van achteren gezien. Want vanaf de voorkant en via de spiegel gezien, zag je alles wat er aan rommel op het rek lag. Dat was niet de bedoeling…

Het rek kreeg een jasje!

Ziet er nu prima uit, en voor allerlei doeleinden te gebruiken: in een kinderkamer, in de badkamer, of dus op het kantoortje thuis.

Wat u nodig heeft: twee ronde staafjes (do it yourself) op de juiste breedte. De stof werd over de hele breedte verwerkt (150 cm) en op de gewenste lengte geknipt (plus naadtoeslag voor de tunnels). Aan de korte kanten werd de stof met de BERNINA smalle zoomvoet voor rechte steken afgewerkt. Een ideaal accessoire voor perfect zomen.

Aan de lange kanten wordt de zoom 2 cm dubbel omgevouwen en de rand met de smalle kantvoet nr. 10 vastgenaaid.

Schuif de staafjes aan de boven- en onderkant door de tunnels en bevestig deze met een spijker aan het rek. De stof kan natuurlijk nog met vilten bloemen en bladeren of mooi versierde lintjes worden verfraaid. Fantasie kent geen grenzen!

Bedankt voor dit idee Claudia!

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam