Creatieve berichten over borduren

Accessoire van de Maand oktober: voet 38

Deze voet levert een unieke en ” enige” Bernina tas op!

Deze maand voet 38 de paspelvoet.

Een mooie voet voor ongelijke hoogte, omdat de linkerhelft van het voetje dikker is dan de rechter, kan deze over ongelijke hoogte goed transporteren.

Het project wat ik hierbij wil maken is weer een tas, het idee heb ik mijn vakantie in Zwitserland bedacht, daar kwam ik deze tas tegen, en dacht die ga ik verbouwen tot een echte BERNINA tas!

Nog wel goed over nadenken, want hij is heel netjes gemaakt, en heel mooi gevoerd met zakken en al, maar de voering is zwart, ik heb nog een rode stof, misschien gebruik ik die dan ook wel voor de voering.

Van de voering haal ik alleen een stukje van de bodem los, kan ik daar straks de tas door keren. De voering is te mooi, er zitten allemaal mooie zakken in, dus toch maar niet vervangen door een rode stof. Van de tas haal ik de zijkanten los, hier komt een piping tussen. En dan moeten er nog een paar “Bernina applicaties op. Deze maak ik op photo fabric. Een foto van de 780, een berninalock in de tas, en een foto van een van mijn favoriete voeten, dat was het niet alleen, de kleur van de foto paste ook goed bij het geheel. Toen ik in Zwitserland was, had ik van Geertje een Bernina sjaal gekregen, ook deze heb ik voor de tas gebruikt. En aan Jose had ik het borduurpatroon gevraagd van het Berninalogo.

Dan als eerste maar een aantal meters piping maken. Ik knip stroken stof van 3 cm breed waar ik koord tussen vouw. Dit stik ik eerst allemaal vast, dan blijft het beter zitten als ik het straks tussen de tasdelen stik.

Het blijft heel goed op zijn plaats liggen, omdat de voet ongelijke van hoogte is, en het is een rechtstikvoet.

En dan kunnen de paspels aan een kant tussen de tas. Daarna eerst de applicaties, omdat de zijkanten nog los zijn kan ik er goed bij om de applicaties op de tas te stikken.

Om de applicaties komt ook pipingband, om de machine rimpel ik een strook van de sjaal.

Het Berninalogo borduur ik op een stukje zwarte katoen, hier maak ik een extra sluiting van.

Het piping band stik ik eerst op het voor en achterpand van de tas, met rood garen.

Ik stik het niet direkt tussen het voor en zijpand, maar apart omdat ik er niet zo goed bij kan, heb ik op deze manier minder kans dat het verschuift. Doordat ik met rood garen de piping aan de tas stik, kan ik ook goed zien waar ik stikken moet als ik de zijpanden eraan vast stik.

De piping zit wel onder de voet, maar je ziet nog een stukje van de naad van het piping band.

Op de hoeken knip ik de naad van het piping band in, om scherpe hoeken te krijgen.

Ik kwam ook niet helemaal tot aan boven toe als ik de zijpanden erin stikte, dat heb tot slot met de hand gedaan. Ik heb het mezelf niet makkelijk gemaakt om een tas zo te veranderen, het is veel makkelijker om een hele nieuwe tas te maken! Toch wel een leuke uitdaging.

En dit is dan de ene kant van de tas,

En dit de andere kant, maar wat is nu de voorkant? Ik vind allebei de kanten leuk! Een ding is zeker; er is niemand die ook zo’n Bernina tas heeft.

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam