Creatieve berichten over borduren

Ideetje, een trouwslinger!

Een nieuwe vlaggenlijn. Ik ben niet zo van de vlaggetjes, komt waarschijnlijk ook omdat mijn kinderen die leeftijd hebben gehad.

Nu hebben wij vanavond een bruiloft, van een neef die gaat trouwen. En bij de uitnodiging zat een briefje of we een vlaggetje wilde maken, malletje zat erbij. Dit wordt het gastenboek, een vrolijke trouwslinger.
Ze worden dan bij aankomst op het feest in transparante insteekvlaggen gestoken.

Eerst had ik het idee om het vlaggetje helemaal van stof te maken, maar even gesnuffeld tussen mijn knutselpapier wat ik ook gebruik voor als ik machinaal kaarten borduur. En daar zat perfect papier tussen.

Ik maak er een mooie patchworkvlag van, over de randjes plak ik dan een lintje, en daar stik ik dan nog sierssteken over. De naaimachine moet er wel aan te pas komen!

En dan de tekst. Hiervoor heb ik de letters gebruikt van het naaigedeelte.

Toch leuk om snel even een vlaggetje te maken. Wie weet een leuk idee voor u, een trouw slinger, nu ben ik natuurlijk ook wel erg benieuwd hoe de andere vlaggetjes eruit zullen zien.

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • gerda groenevelt

    Het zal moeilijk worden om een foto van de hele slinger te laten zien, ik heb op die avond een klein stukje van de slinger gezien, maar het bruidspaar is nu op huwelijksreis. Maar misschien kan ik via de familie nog wat regelen.

  • Tineke

    dit is heel leuk. Hopelijk laat je ook een fotootje zien van het eindresultaat. Jouw aandeel vind ik heel mooi met die geborduurde tekst.

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam