Creatieve berichten over borduren

Accessoire van de maand november: Spaans ajourzoomapparaat

Deze maand weer een hele leuke voet: het Spaans ajourzoomapparaat.

De toepassing van dit accessoire wordt ook in een filmpje getoond:

In het voorjaarsnummer van de inspiration nr.52 stond een project dat ik graag wilde maken, maar hett was er nog steeds niet van gekomen. Inmiddels heb ik ook stof gekocht om een blouse te maken met deze voet, deze is ook al geknipt. Maar nu toch eerst de toilettas uit de Inspiration.

Als eerste heb ik het patroon overgenomen, geknipt, en alle delen verstevigd met vlieseline H250. Daarna de naden omgevouwen en gestreken, zo kan ik ze netjes glad onder en tegen de voet leggen. Ook komt er een satijnbandje tussen, deze heb ik ook verstevigd met vlieseline.

Dit zijn de steken die ik heb gebruikt.

Het zijn steken die op de meeste machines voorkomen. Steek 702 heb ik gebruikt om de twee delen aan elkaar te stikken, steek 422 en 626 heb ik twee delen aan elkaar gestikt en een katoenen draad mee laten lopen en met steek 754 heb ik de bovenkant van de zakken doorgestikt.

Ik ben begonnen met de rits in te zetten, daarna het ajourzoomapparaat op de machine geplaatst en de andere delen aan elkaar gestikt.

Het satijnlintje wordt op dezelfde wijze gedaan.

En zo zitten alle delen aan elkaar, nu kan de toiletettas in elkaar. Er staat een werkbeschrijving in de Inspiration.

Daarna kan de tas dan in elkaar, maar voor de stevigheid wil ik ook voering in de tas, bijv. een van de katoentjes die ik verstevig met fiberfill.

De voering kan er nu in, ik zoom de voering met de hand tegen de rits. Voor de finiching touch maak ik nog een paar cloverbloemetjes met een paar lintjes die ik nog op de toilettas vast stik.

Dan is de toilettas klaar. Maar ik denk dat ik hem niet als toilettas ga gebruiken, er zijn nog veel meer mogelijkheden.

Nog een detailfoto, zodat de steken goed zichtbaar zijn.

Komende maand zal ik u ook nog mijn blouse laten zien waarbij ik ook gebruik wil maken van deze voet.

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Joke Geluk BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  Leuke toilettas. Ik ben eraan begonnen heb alle stoken aan elkaar gezet en nu weet ik niet meer hoe verder. Kan iemand mij zeggen in welk nummer van inspiration deze toilettas gestaan heeft. Ik heb pas sinds kort de Bernina 750 en nog geen enkele inspiration vandaar.
  lieve groet Joke

 • Rensia de Troije BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  Hallo Gerda wat leuk wat je hebt gemaakt. Ook ik heb vandaag het nieuwe accessoire van de maand gekregen en ik ben vanmiddag bezig geweest om te kijken wat ik er mee kan. Het is echt super .
  Gr.

 • Esther BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  Supertoffe voet!
  Ik heb hem net een paar weken geleden gekocht,jammer van de actie!
  Maar je kan er hele mooie en speciale dingen mee maken,echt de moeite!
  Dankjewel Gerda om steeds uitleg van de voet te geven,dat is heel handig!
  Heel mooie toilettas!
  Ik ben benieuwd naar je volgend project!
  Heel veel succes!
  Groetjes,
  Esther

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam