Creatieve berichten over naaien

Adventskalender voor beginners

Claudia Geisser heeft weer een leuk project op de Duitse blog voorgesteld. Over een paar weken worden de eerste deurtjes van de adventskalenders weer geopend…. Wie dus nog een adventskalender wil maken, moet langzaamaan beginnen!

Onderstaand vindt u een beschrijving voor een eenvoudig en klassiek model, dat ook heel goed voor beginners geschikt is.

 

Dit heeft u nodig:

  • 24 rechthoeken van 50 x 16,5 cm
  • 24 opstrijkbare cijfers van velours
  • 16 meter satijnband/6 mm breed
  • uw BERNINA en eventueel een overlocker
  • een paar uurtjes tijd!

Zo gaat u te werk:

Knip het satijnen band als volgt:

  • 24 stukjes van 50 cm (band-A)
  • 24 stukjes van 5 cm (band-B)
  • de rest wordt later gebruikt om de kalender op te hangen

Vouw een band-A en -B elk in de helft. Leg band-B tegen de zijkant van het zakje (7 cm vanaf de bovenkant die later de opening wordt). De gesloten kant van band-B  ligt tegen de stofrand van de rechthoek. Leg hier direct aangrenzend het gevouwen bandje-A tegen, hier ligt echter de open kant tegen de stofrand. Speld de bandjes vast.

Vouw nu de rechthoeken voor de zakjes in de helft met de goede kant op elkaar en naai de beide lange kanten aan elkaar. Dit gaat razendsnel met een BERNINA overlocker. De zakjes worden met een kleine afstand onder de naald geschoven, de draden worden later doorgeknipt.

Keer de zakjes nog niet. Strijk bovenaan een zoom van ongeveer 1 cm om.…

… dan nogmaals ongeveer 1 cm.

Bevestig de smalle kantvoet # 10C aan de naaimachine, kies een kleine zigzagsteek en zet de naaldstand helemaal naar rechts. Naai de zoom met een zigzagsteek vast – naar wens in een andere kleur. De zakjes zijn groot genoeg, dat ze om de vrije arm van de machine passen. Claudia heeft de zakjes met haar BERNINA 780 genaaid. Bij deze machine gaat de naaivoet nadat de draad is afgesneden automatisch omhoog en wordt bij naaibegin automatisch naar beneden gezet, dan hoeft u zelf helemaal niet meer zoveel doen!

Keer de zakjes naar de goede kant en strijk deze mooi plat.

Bij de cijfers heeft Claudia, zoals ze zelf zegt, een makkelijke variante gekozen. Natuurlijk kunt u de cijfers ook borduren, appliqueren, met CutWork uitsnijden, met PaintWork tekenen of met CrystalWork versieren. Dit keer, omdat het snel moest, cijfers van velours die opgestreken kunnen worden.

Rijg de zakjes aan het band, zodat het geheel kan worden opgehangen. En klaar is de adventskalender, versierd met rode en…

… witte cijfers.

Veel plezier bij het vullen en voor de kids bij het openmaken van de zakjes!

En Claudia…. bedankt voor dit leuke idee!

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam