Creatieve berichten over naaien

De wisselquilt

Susanne Menne, schrijfster op de Duitse blog, heeft een praktisch idee voor een wisselquilt. De quilt die u hier ziet, hangt bij haar thuis. Gedurende het hele jaar wisselt zij de motieven, zodat voor elk jaargetijde de passende sfeer in huis hangt. Een goed idee!

Dit is de zomerversie.

Kijk even naar de linker bovenhoek.

En dit is ook weer opnieuw de linker bovenhoek, met een ander motief.

En nog een keer de linker bovenhoek.

Het motief van de quiltende Kerstman past niet precies in het vakje van de wisselquilt. Maar dit motief werd ook niet speciaal voor deze quilt gemaakt. Susanne wil gewoon even de mogelijkheid laten zien, dat er niet altijd een compleet nieuwe quilt gemaakt moet worden, maar dat je ook heel praktisch te werk kunt gaan.

Hoe zou de quilt eruit zien, als hij compleet met kerstmotieven is gevuld? Ik zelf denk, dat hij heel mooi zal zijn en ik vind het een prima idee om voor een relatief korte tijd een prachtig decoratief project in huis te hebben.

Het verwisselen van de elementen is heel gemakkelijk. Ze worden gewoon in de omranding geschoven.

Susanne heeft voor zichzelf ook een voorjaars-variant. Maar nu is het tijd voor advent en kerst en ze zal haar BERNINA 780 nog een paar passende motieven laten borduren. Deze stellen wij u dan ook graag op de Nederlandse blog voor.

Bedankt Susanne voor dit leuke idee!

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

2 Responses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam