Creatieve berichten over naaien

Ina Klugt – een bijzondere vrouw en quiltster – is overleden.

Op donderdag 1 november ‘s avonds kregen we het bericht dat Ina Klugt is overleden aan de gevolgen van kanker.

Ook al wisten we dat ze erg ziek was, het bericht kwam in ons team heel hard aan. We kennen Ina als een opgewekte, zeer levenslustige vrouw en het doet pijn dat ze de strijd tegen deze vreselijke ziekte niet heeft kunnen winnen.

Naast het verdriet is er ook veel om dankbaar voor te zijn, als we aan Ina denken. Haar grote kennis over machinaal quilten en haar bereidheid om die met anderen te delen. Helaas heeft ze veel te kort les kunnen geven in ons Creative Center, we hadden nog zoveel plannen. Haar opgewektheid en belangstelling voor de mensen om haar heen voelde altijd als een warme deken, of ze die mensen nu goed kende of niet. Maar we kunnen zeker ook dankbaar zijn voor de mooie quilts die ze achterlaat en waarin een stukje van haar verder leeft.

Ik ben wat dat betreft een gelukkig mens, want ik heb vorig jaar één van de quilts van Ina mogen kopen. Ik was al erg gehecht aan deze quilt, maar hij krijgt nu nog meer betekenis voor me.

De eerste keer dat ik deze quilt zag, was kort voor de opening van het Creative Center in Breda, nu bijna 2 jaar geleden. Ina had een hele stapel quilts gebracht die we daar tentoon konden stellen. Toen ik deze quilt zag, sprak hij me direct aan en ik wist meteen, die wil ik op mij kamer hangen.

En hij hangt er nog steeds, want ik kon er geen afscheid van nemen toen Ina haar quilts weer op kwam halen. Ik vroeg haar of ze hem niet aan me wilde verkopen en was erg blij en vereerd met haar antwoord: “Ja, jij mag hem van me kopen, want hij past bij je”. We hebben daar toen samen nog om gelachen, want de titel van de quilt is: “IJdelheid, uw naam is vrouw”, en ja, dat past bij me.

En Ina leeft ook voort in de verhalen die ze schreef op deze blog, en die ook in de toekomst nog te lezen zullen zijn.

Op de website van Ina kunt u een overzicht zien van haar werk en in het condoleance-register kunt u een bericht voor haar en haar familie achterlaten.

We zullen Ina  missen, maar ze zal door haar werk zeker in onze gedachten blijven!

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

3 Responses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Rensia de Troije

  Wat erg ,en veel te vroeg! om van het leven afscheid te moeten nemen.
  Veel sterkte voor jullie met het verlies van Ina.

 • Marieke_Hendriks

  Jeetje wat erg ik zie het nu pas……. Ina bedankt voor je mooie verhalen!

 • Jessica Maas

  Zeker gaat Ina gemist worden, het is een groot verlies. Voor jullie dan ook veelsterkte met dit verlies.

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam