Creatieve berichten over naaien

Adventsproject nr. 21

Angelique Neels schrijft ons het volgende: “He, he, het is op de valreep gelukt om een deel van het adventsproject klaar te krijgen.

Ik heb iets heel anders gemaakt dan ik eerst van plan was. Dat komt doordat ik een week na ontvangst van de coupon in de etalage van een interieur winkel een paar mooie kussens zag liggen. Toen wist ik : Die ga ik namaken van mijn zilvergrijze coupon!

Voor het ene kussen heb ik 42 stroken dubbel gelockt en die geweven tot ik een formaat van 30x40cm had. Dit heb ik op een lap van hetzelfde formaat gelegd en de zijkanten vast genaaid. Om het geweven effect beter tot zijn recht te laten komen heb ik voor de achtergrond lap de binnenkant van de stof gebruikt.  Daarna heb ik er een achterkant tegen genaaid zodat er een kussenhoes is ontstaan.

Voor het andere kussen heb ik een lange lap geknipt en om de 3 centimeter een dwarse streep gezet. Deze strepen heb ik allemaal gelockt. Na het locken heb ik weer strepen gezet, dwars op de gelockte naden. Daarna heb ik met de gewone naaimachine lijnen genaaid. Bij de ene lijn heb ik de gelockte randen de ene kant op gelegd en bij de andere lijn de andere kant op. Dit heb ik 7 keer gedaan. Je krijgt dan een heel leuk effect. Ook van deze lap heb ik een kussenhoes gemaakt.

Van beide kussens ga ik er nog een maken.  Voor de ene liggen de repen  al gelockt en voor de andere zijn alle randen ook al gelockt. Ikzelf vind het resultaat heel mooi en de kussens zullen dagelijks worden gebruikt in onze keukenstoelen.”

Heel hartelijk bedankt voor het meedoen Angelique en we vinden het natuurlijk fijn dat je het project nog kon afmaken. Het zijn prachtige kussens geworden en we begrijpen dat je hier nog een setje van wilt! Veel plezier bij het maken van de volgende serie! We wensen je gezellige Kerstdagen en een gelukkig Nieuwjaar!

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

5 Responses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Angelique

  Bedankt voor jullie reacties.
  Het geweven kussen moet ik nog wel een beetje aanpassen. De stroken verschuiven steeds. Deze ga ik op de plaats waar ze elkaar kruisen nog vastzetten.
  Gr Angelique

 • Rianne

  wat een leuk idee, niet alleen met deze kerststof, maar ik zie ook al een heleboel kussens voor me van andere stoffen die ik nog heb liggen…

 • José

  Wat een mooie kussens. Ben wel benieuwd wat het andere idee was. Misschien voor volgend jaar?

 • Dolores

  Wat een leuk idee, moet ik onthouden. Het effect is ook erg leuk vooral ook door de glans van de stof.

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam