Creatieve berichten over naaien

Herinnert u zich deze nog……

Herinnert u zich nog dat Rianne en ik het plan hadden opgevat om een prachtige kerstquilt te maken? Het pakket werd besteld maar kwam helaas erg laat binnen. Te laat om deze nog voor kerst 2011 klaar te krijgen. Inmiddels zijn we een jaar verder en ja…… de quilt is klaar. Wat begon als een berg lapjes met een beschrijving en applicaties is inmiddels een prachtige quilt geworden die nu in ons Creative Center hangt. Helaas was het pakket niet helemaal volledig. De applicaties klopten niet met het borduurwerk. Gelukkig zat er bij de handleiding een bestand met de motieven. Deze kon ik toen gemakkelijk m.b.v. de software omzetten in een CutWork patroon.  Voor mij was het de eerste keer dat ik een quilt ging maken. Een sprong in het diepe dus. Maar met de adviezen van diverse mensen is het goed gelukt. Ik weet nu al dat dit zeker niet mijn laatste quilt zal zijn.

003.jpg

De eerste blokken zitten aan elkaar…..

014.jpg

We gaan een “sandwich” maken..

011_0.jpg

KLAAR.

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • José

  Hoi Bernadette, Het is een pakket van OESD Christmas Collection, nr. 61070. Ik heb via het internet het pakket gekocht maar zoals ik in de tekst al schreef, was het niet helemaal compleet. Maar omdat de materialen (bijv. de tekeningen van de applicaties) ook bij het pakket zaten, heb ik hem uiteindelijk toch goed kunnen maken.

 • Bernadette

  Wat een mooie quilt heb je gemaakt. Ik vraag me af welk pakket het is?

 • Liesbeth

  Ha jose

  Ziet er super uit. Als ik langskom in het creatief centrum hoop ik hem te bewonderen. Als we nu beginnen met de kerstprojecten zijn we zeker op tijd voor kerst 2013

 • Ria Zandbergen

  José hij is super mooi geworden. Al zat het inderdaad niet mee, jij ziet altijd mogelijkheden om het toch af te maken. Het is gewoon jammer dat het pakket niet klopte, maar je hebt er wel weer van geleerd. Zo leer je steeds beter de software kennen. Nu even genieten, dan vol goede moed aan de volgende beginnen/afmaken……

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam