Creatieve berichten over naaien

Winter

De winter heeft z’n intrede gedaan en dus is het tijd voor lekker warme kleding.

Tenminste voor een koukleum zoals ik.

Al een hele tijd had ik een wollen lap stof liggen. Groot genoeg voor een lekker vest of jasje. Maar ik heb het een beetje druk met heel veel dingen. Daarom komen er ook zo weinig blogs van mij! Maar dat gaat veranderen!!!

Wat heeft weinig tijd nu te maken met dit vest? Heel veel….

Graag wilde ik ‘even’ een vest maken. Geen tijd om naar de winkel te gaan voor stof maar dat was geen probleem. De lap lag klaar!

De eerste tijd winst was binnen.

Patroon? Meestal teken ik zelf patronen. Dat vind ik fijn want dan kan ik het precies zo maken als ik zelf wil. Maar nu? Er stond in de Knip een heel eenvoudig vest. Ongeveer zoiets als ik wilde maken.

Dus patroon over getekend, op de stof gelegd, geknipt. Tot zo ver ging het prima.

Tweede winst punt binnen. Of toch niet?

Natuurlijk niet. Het vest was, tot dan, wel naar mijn zin maar de stof (de donkere), ja eeh… wat zal ik zeggen. Niet helemaal mijn kleur?

Geen probleem. Even rommelen en zie daar! Een restant. Dat is leuk. Dan maak ik daar het beleg langs de voorpanden van. Niet aan de binnenkant. Nee, aan de buitenkant. Niet recht, nee dat is weer saai. Rond!

Even vergeten dat ik ‘snel’ een vest wilde gaan maken.

Een rechte strook garneerstof geknipt, verstevigd, vormen op getekend en uitgeknipt en met een festonsteek vastgestikt.

Vest verder in elkaar gezet. Schoudernaden, zijnaden, mouwen… dat is ook wel leuk.. onderaan de mouwen een stukje garneerstof herhalen.

Nu de kraag nog. Het patroon heeft een (gewone) sjaalkraag. Maar ik vind van die volle, bolle opstaande kragen zo leuk. Wat geeft het ook. Mijn snelheid is toch al verdwenen. Het patroon van de kraag nogmaals van papier geknipt. Aan de halskant wijder gemaakt, gerimpeld aan de originele kraag gezet. Zo dat is naar mijn zin.

Of toch niet? De buitenrand is nu heel erg bol. Doorstikken? Of… een heel smal strookje van de garneerstof geknipt en zonder dit af te werken (jaja) op de buitenrand van de kraag gestikt.

Leuk, nu is het vest klaar. Of toch nog niet? Ik miste nog iets. Kijken, passen nog eens bekijken.

De taillelijn is niet mooi. Beetje kaal. Van de allerlaatste restjes stof riemlusjes gemaakt. En een centuur met ronde vormen. En van de aller…aller laatste stukjes stof nog een aantal reepjes, ook weer niet afgewerkt, voor de sluiting en als einde van de riem.

Helemaal naar mijn zin. Maar ‘even snel’, nee dat niet. Maar wel lekker warm!

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

6 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam