Creatieve berichten over borduren

CristalWork met Valentijn

De nieuwe accessoires voor de Bernina’s 830, 580, 750 en 780 zijn erg verslavend om mee te werken. Op PaintWork moet ik nog even wachten, maar met CristalWork heb ik naar hartenlust kunnen spelen.

Voor de kerst heb ik kleine cadeauzakjes gemaakt met een borduurtje en kristallen, ik denk dat deze ook heel leuk zijn voor Valentijn. De patroontjes van het borduurpatroon en de mal voor de kristalen zijn te downloaden. hartjes Geen nood als u (nog) niet in bezit bent van CristalWorks, zonder kristallen zijn de zakjes ook heel leuk.

Maak een sandwich van 11×22 cm met aan de buitenkant een lapje katoen of zijde en in het midden fiberfil of Hobs.

Borduur een patroontje en lock of zigzag de kanten.

Zet een rits aan een van de lange kanten, knip de boven en onderkant er af en haal beide helften van elkaar. Laat aan beide uiteinden minstens 4 cm uitsteken om het ritsmondje er weer in te zetten.

Gebruik een patroontje voor de kristallen dat bij CristalWorks geleverd wordt, of maak in DesignWorks een nieuw patroon. Ik heb een hartje gebruikt dat ik voor mijn kleindochter gemaakt heb.

Vul de mal met steentjes en leg het strijkbare plastic met de plakkant op het malletje, Ik druk met mijn vinger de stenen goed vast. Haal het plastic voorzichtig los zodat de steentjes blijven plakken. Leg het patroon op de stof en strijk met een hete strijkbout vast.

Schuif nu beide uiteinden van de rits in de sluiting en laat deze een stukje open, zodat het zakje te keren is. Sluit de korte kant. Leg de lange kant met de naad in het midden en stik ook deze naad. Keer het zakje en bevestig een lintje aan de rits.

Geef het zakje cadeau  met een klein cadeautje of een lekkere ingepakte bonbon. 

 

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Hermien

  Hallo Liesbeth.
  heel leuk ook ik ben er mee bezig,
  welk materiaal gebruik jij om de patronen te maken.
  ik wil nu ik er mee aan het leren ben niet dat dure materiaal gebruiken van bernina. het is me te duur als het mislukt.
  maar weet niet of dat ook kan op ander materiaal om het patroon te maken.
  Hoop dat jij mij verder kan helpen

 • Geertje

  Hoi Liesbeth, super idee! Enne… het staat er prima op hoor! Ik neem wel nog even contact op met onze IT afdeling in verband met jouw vraag.

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam