Creatieve berichten over borduren

Inspiration: een bron van inspiratie!

Terwijl ik vorige week het nieuwe magazine, nr. 55 al weer heb ontvangen, nog een paar tips uit de inspiration nr. 54, het herfst/winternummer. Ivy Jansen had ook een blog geschreven, zij had de jersey jurk gemaakt van pagina 8. Ik had daar een reactie op geschreven, dat ik de kraag van de jurk heel mooi vond, en hem zou willen gebruiken voor een shirt. Dat heb ik gedaan. Met dit weer kun je ook nog wel een lekkere warme trui gebruiken. Dus ik had een effen zwarte stof en een bedrukte tricot. De tricot wilde ik gebruiken voor de kraag, maar natuurlijk niet alleen. In de tricot zitten prachtige patronen waar ik applicaties van wil maken.

Wat ik gedaan heb, de kraag overgetekend, en een deel van het voorpand met de halslijn, deze halslijn heb ik overgenomen op mijn basispatroon van mijn shirt. De kraag van de tricot geknipt, en dan wat figuren uit de tricot, en daar bijpassend, een borduurpatroon en wat siersteken op gestikt.

Het patroon op de rug.

Verder stonden er cursussen in die in Steckborn worden gegeven, een kwam mij heel bekend voor, de cursus van Jutta Hellbach.

Kleine kunstwerkjes verwerkt in doosjes. Al weer een tijdje geleden heb ik daar een boek van gekocht, waar allemaal patronen van allerlei doosjes in staan. En omdat het voor ons toch net niet naast de deur is om die cursus in Steckborn te volgen, wil ik u wijzen op dat prachtige boek. Het boek heet “Embroidered Boxes”, van Janet Edmonds.

Je hebt voor deze doosje geen borduurmachine nodig, het is allemaal vrij machinaal.

Dan was er ook nog een artikel ” Onze gast”  Ook dit was een artikel over Jutta Hellbach, een fantastische, creatieve vrouw. Met foto’s van prachtige tassen die zij gemaakt heeft, en als ik die foto’s zie, wordt ik wel heel erg geprikkeld, om daar ook iets mee te gaan doen, maar dan net iets anders.

Ik vind deze tas prachtig! Maar de vorm spreekt nog meer tot mijn verbeelding, ik vind het de vorm van een tulp. Ik denk dat ik hier maar een projektje van maak om op de handwerkbeurs in Zwolle mee aan de slag te gaan.

En dan is er ook al weer de nieuwe Inspiration, met allerlei prachtige projekten, de stof van het jasje op de voorkant vind ik prachtig, daar zou ik ook wel wat mee kunnen. Toch maar eens op zoek gaan.

En wat dacht u van deze bloemen, hier zijn verschillende voetjes voor gebruikt, die ga ik  ook zeker maken.

En zo ziet u maar de Inspiration een bron van inspiratie!

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam