Creatieve berichten over naaien

Mag ik mee doen met quilten?

In diverse blogs en aankondigingen heb ik gelezen over de quiltcursus #BOM 13. Ook hier op het Berninablog is er al over geschreven.Eerst was ik niet van plan mee te doen. Maar … toch wel leuk… quilten is altijd leuk!

Wel heb ik nog even nagedacht of ik met eigen stoffen of met de stoffen van de cursus mee zou doen. Vooral toen ik las dat Rianne de kleuren nogal paars vond was dat voor mij een uitdaging. Ik ben dol op paars!

Toch heb ik besloten met mijn eigen voorraad stoffen mee te doen.

Nu eerst heb ik een voorlopig blokje gemaakt. Ik heb veel zelf geverfde stoffen en vond het wel leuk hier iets mee te doen. Misschien dat ik de quilt nog van andere stoffen ga maken.

Al gauw lag de eerste strook van de quiltblok op mijn tafel. Het is even lastig de puntjes goed te krijgen maar gelukkig bestaat dit eerste blok ook uit vierkantjes en dat gaat weer lekker vlot.

En daar is het eerste blok. Let even niet op de kleur want de foto is ’s avonds gemaakt en dus niet helemaal juist.

Leuk blok… maar beetje saai ook. Komt natuurlijk ook door de effen kleuren. Maar geen probleem, wat borduurgaren, een naaimachine (die stond er toch al want ik doe de blokken met de naaimachine) en een bandje. De bedoeling was een knoop in het midden maar ik heb net niet de juiste! Dan maar een bedeltje (oeps die hangt scheef).

Dit is toch wel leuk…. om te doen! Heerlijk spelen met de naaimachine! Dit vráágt toch om meer!

Tja, nu weet ik het niet meer. Zal ik verder gaan met zelf geverfde stoffen en steeds versieren of toch…..?

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • ggroenevelt

    Hoi Janneke,
    Dit zijn inderdaad wel hele mooie kleurtjes stof, ik zat ook al te dubben of ik door zou gaan stikken met siersteken, maar misschien wacht ik daar nog even mee… ik heb de stofjes die ik gekregen had ook niet gebruikt, maar uit mijn eigen verzameling wat genomen. Ik heb alle blokken voor deze maand geknipt en gesneden. En ik kan nu gaan beginnen met in elkaar stikken.

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam