Creatieve berichten over borduren

Nasehase heeft een “Hollands” zusje

Kennen jullie Nasehase? Nasehase is het haasje die op de posters en affiches van Bernina staat.

Het patroon van dit knuffelbeest is ook te downloaden van de Berninasite , het is een schattige knuffel. Ik heb het patroon gedownload, en er een Hollandse versie van gemaakt.

Ook de werkbeschrijving is te downloaden, die ga ik niet voor u beschrijven. Maar wel de dingen die ik anders gedaan heb, misschien een tip….

De snorharen heb ik gemaakt met de lockmachine, dun ijzerdraad in de koordvoet en rolzomen, op de bovengrijper heb ik madeira decora gedaan, dit garen is veel dikker. Ook in de oren heb ik ijzerdraad gestikt, eerst de oren gestikt, daarna op de naad met voetje 12, de breiwolvoet het ijzerdraad erop gezet met de zig-zag.

Als het lijf in elkaar zit kan de kleding gemaakt, de onderkant van de broek heb ik met rimpelelastiek gedaan, dit kan op de spoel, maar ik vind dit zelf niet zo handig, omdat ik het dan niet meer kan aantrekken. Ik doe het op de volgende manier, ik stik op de verkeerde kant van de stof, gebruik voetje 22, een koordvoetje, en steek 12.

Het is het voetje waar je 3 koordjes in kunt leggen, ik gebruik de buitenste 2 en daar leg ik dan het elastiek in, nu gaan de zig-zagjes van de steek over het elastiek, en kan ik het later aan trekken. Gaat perfect.

Op de jurk heb ik geen biesjes gedaan, maar een ruche.

Dan de schoentjes, ik had er geen patroontje van, maar als je het op de foto ziet, is het precies hetzelfde als het onderste stukje van het  been. Dit heb ik ook gedaan, maar ik heb er iets een puntje aan gemaakt, want de hollandse dame moet wel echte hollandse schoenen aan, dus klompen! Ik heb de klompen verstevigt met iets dikkere vlieseline, blijven ze mooi stevig. maar omdat alles zo klein is, is het lastig om het dubbel van stof te maken. Daarom heb ik op de naden vliesofix gestreken, ze ingeknipt, omgevouwen en vast gestreken.

Op het kroontje heb ik geen applicatie gedaan, maar een siersteekje, een tulpje, en dan wat strassteentjes geplakt, in de vorm van een hartje.

En dan is ze klaar!

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam