Creatieve berichten over naaien

Outfit voor Oud en Nieuw

dsc01401.jpg

Toen de stof voor het blogproject binnenkwam, was ik daar zo enthousiast over dat ik een lap gekocht heb van dezelfde stof om een jurk te maken voor de feestdagen. Helaas was de tijd te kort om hem met de kerst al af te hebben maar door de vakantie tussen kerst en oud en nieuw is alles nu af. Het jurkje is een mouwloos model (het model dat ik gebruikt heb, is het model van de DesignWorks jurk die op de website staat). Omdat ik dat wel wat fris vond voor de tijd van het jaar, heb ik er een bolero bij gemaakt. De deelnaden heb ik uitgebiesd met zwart fluweel en als extra versiering heb ik een bladmotief geborduurd. Dit patroon heb ik zelf gemaakt de het CutWork deel uit de DesignWorks software. Ik heb van internet een duidelijk plaatje gedownload, en daar met de software (en Liesbeth Ouwerkerk, nogmaals bedankt) een patroon van gemaakt. Ik heb een dubbele laag organza in de borduurring gespannen samen met in water oplosbaar borduurvlies. Daarna heb ik de bladeren geborduurd en met de CutWork tool uitgesneden. Met behulp van voetje 12 heb ik de bladeren op de jurk en de bolero genaaid. Het cordonstiksel van de rand van de bladeren heb ik door de uitsparing van de voet laten lopen. Hierdoor kon ik de contouren van het blad goed volgen.

Op de achterkant van het jasje heb ik eerst met PaintWork een tekening gemaakt en daarna een malletje gemaakt met CrystalWork. De kristallen heb ik niet recht op de tekening geplakt maar iets naar rechts geplaatst.

foto.jpg

Als laatste heb ik op de bladeren wat losse kristallen geplakt.

dsc01399.jpg

Mijn hoge hakken afgestoft en mijn lange oorbellen uit de sierradendoos…….. mijn avond kan beginnen.

Ik wens iedereen een heel creatief 2013!

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Therese

  wauwwww heel heel erg mooi.
  Designswork staat ook op mijn verlanglijstje, als ik dit zo zie begint het erg te kriebelen.

 • Patricia

  Mooie set is het geworden , José!
  Leuk zo met de bladeren op de voorkant en de boom achterop.

 • Liesbeth

  Super outfit José, mijn complimenten hoor. Het patroon van de boom is ook heel mooi.

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam