Creatieve berichten over naaien

Carnavalslogo

Het begon twee jaar geleden, vlak na carnaval kwam ik op het idee om voor mijn man en ik nieuwe jassen je maken met op het rugpand een eigen ontworpen logo.

Al vrij snel wist ik hoe het logo eruit moest komen te zien. Het moest het wapen van Eindhoven worden met daarbij lampkes. En waarom lampkes, Eindhoven heet met Carnaval “Lampegat”

carnavalslogo GethTrien

Hoe het Logo tot stand is gekomen lees je hieronder.

Het wapen was zo gevonden dat hoefde ik alleen maar in de software Bernina DésignerPlus v6 te digitaliseren. Maar de lampkes had meer voeten in aarde, ik wilde leuke cartoons hebben, na lang zoeken niets kunnen vinden, dus zelf aan de slag gegaan. Jaren geleden heb ik een cursus gedaan met psp (paint shop pro) dit kwam nu heel goed uit. Ik hen opzoek gegaan naar benen, armen, handjes, ogen, mond, mooie gloeilamp en neusje, toen ik dat had gevonden kon ik vol enthousiasme aan de slag. Een cartoon werd geboren maar was nog niet Compleet, deze lampkes moesten nog een carnavals touth krijgen dus opzoek naar een glas bier en sjaals, de sjaals weer aangepast naar de kleuren van ‘t Lampegat (Oranje blauw)

De planning was eigenlijk dat het vorig jaar klaar zou zijn maar door ziekenhuisopname moest dit worden doorgeschoven naar 2013. Nu was het dan zover het logo is na vele uren digitaliseren en proef borduren is hij klaar. De planning om jassen te maken heb ik door omstandigheden moeten laten varen en besloten we het logo op onze boerenkiele/jasjes te borduren.

Dat ik het zolang heb moeten uitstellen heeft ook zijn voordelen, met de grote hoop van Bernina 830 hoefde ik nu niet te spitsen.

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Therese

    Dank je Gerda voor je reactie, inderdaad om v6 onder de knie te krijgen gaat er best veel tijd in zitten, en vind het een heel leuke en dankbare bezigheid. Vandaag super leuke en goede reacties gehad tijdens stadprinsreceptie.
    Er kwamen mensen naar mijn toe die vonden mijn wapen van Eindhoven veel mooier geborduurd dan de emblemen die daar voor 20 euros werden verkocht, dat vond ik een groot compliment. En wat ze heel apart vonden waren de lampkes! Tja zo zie je er maar 2!

  • gerda groenevelt

    hallo Therese,

    Wat een ontzettend leuk logo! digitaliseren met behulp van psp maakt het wel makkelijker, maar om v6 onder de knie te krijgen blijft een hele klus, maar is wel geweldig leuk.

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam