Creatieve berichten over naaien

Een nieuwe machine

Helemaal blij ben ik met mijn nieuwe overlockmachine! En u begrijpt natuurlijk wel, ik heb helemaal geen tijd om blogjes te schrijven. Ik zit veel liever achter mijn nieuwe machine. Ik heb ondertussen alle steken uit geprobeerd. En dat zijn er maar liefst 24!

De reden dat ik voor deze overlocker 1300MDC heb gekozen is omdat deze machine ook de 4-draads overlocksteek met geïntegreerde veiligheidsnaad heeft. Voor het gemak noem ik dat altijd 5-draads locken. Ik had namelijk ook een machine met deze mogelijkheid. Ooit gekocht en voor een prijs en van een merk (doet er niet toe welk merk) waarvan ik altijd heb geweten: deze machine haalt het bejaardenhuis niet.

En dat klopt ook. Ruim 12 jaar heb ik er op gelockt maar nu heeft hij het begeven. Bovendien heb ik ook ruim 12 jaar ellende gehad. Opnieuw inrijgen was een ramp! Omzetten van coversteek naar locken ging al jaren niet meer.

Kortom tijd voor een nieuwe. In de auto gestapt en naar mijn favoriete naaimachinezaak in Barneveld (www.huissteden.nl) gereden. De keus was snel gemaakt. Ik wil graag de Bernina 1300MDC. Uiteraard heb ik nog even uitleg gehad van de machine maar … dat is eigenlijk niet nodig. Deze machine is zo prettig en gemakkelijk in gebruik.

Omwisselen van de ene steek naar de ander… een eitje!

Het display van de machine geeft precies aan welke handelingen er gedaan moeten worden. Bovendien is er een heel duidelijk boek bij. Wat een feestje.

Wat vaak ook lastig is bij een lockmachine is dat je niet goed overal bij kunt. Maar hier is bij deze machine over nagedacht. Het mes kan om hoog maar daarna nog een keer verder omhoog. Heerlijke ruimte ontstaat dan. En het transportvoetje? Die kun je gewoon opzij draaien.

De spanning wordt als standaard aan gegeven in het display. Eigen instellingen kunnen opgeslagen worden. Maar… dan is er nog de mtc (micro thread control) draaiknop. Met deze knop kun je de steek afstelling nog net even verfijnen.

Kortom een machine om helemaal blij van te worden. Hier gaat u nog veel van horen!

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

3 Responses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Nienke

  Ben natuurlijk jaloers. Maar mijn Bernette doet het na 25 jaar nog steeds prima, had ik nou maar dat merk van jou gekocht :-).

 • Therese

  heel veel plezier met je lock, ik heb de 1150 mda en ben er ook zo blij mee.
  veel naaiplezier!

 • Roos

  Heel veel plezier met deze lockmachine, en in afwachting wat je ons laat zien.

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam