Creatieve berichten over borduren

Gordijnen van kant

Soms loop je tegen iets aan, waar je helemaal blij van kunt worden. Zo was ik 2 jaar geleden op de weekmarkt en zag een doos met gordijnkant staan. Er zaten allerlei soorten kant in van breed tot smal en van katoen tot synthetisch. Na wat heen en weer bieden heb ik de hele doos gekocht en thuis de aanwinst bekeken.

Toen ik de mooie kanten op mijn werktafel had uitgestald wist ik gelijk dat dit mijn nieuwe vitrage zou worden. De mensen die mij een beetje kennen, weten dat ik gek ben van kleuren. Ik word er vrolijk van en vaak zie ik ook wel een glimlach bij de mensen. Ik ben naar de drogist gegaan en verschillende kleuren Dylon gekocht. In de wasmachine de stroken geverfd, wat perfect gaat.

Maar zoals het bij mij wel vaker gaat, de stroken kant verdwenen in een doos. Ik kon maar niet de beslissing nemen hoe ik ze aan elkaar zou maken en of ik ze horizontaal of verticaal zou verwerken. Toen kreeg ik het met mijn werk ontzettend druk en kwam er helemaal niks meer van.

Afgelopen weer heb ik de beslissing en de tijd genomen om ze te maken. Omdat de stroken van verschillende kleuren zijn heb ik met doorzichtig nylon garen aan elkaar gestikt. Soms met een zigzag en soms met een stiksteek. Het was maar net hoe dat het beste uitkwam.

De banen heb ik in de lengte aan elkaar gezet. Het was niet het meeste leuke karwei, maar ik ben er wel helemaal bij mee.

Aan de onderkant heb ik een stuk kant horizontaal vastgezet. Ik ben me ervan bewust dat dit niet bij iedereen past, maar toch wilde ik dit met u delen. Eigenlijk vanwege het feit dat je soms tegen iets aanloopt wat vervolgens een hele tijd in de kast ligt, maar dat ineens een idee geboren wordt. Het is vaak een kwestie van uitproberen en vooral durven.

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

5 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Therese BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  Hoi Bea, dat had ik ook ooit gedaan, alleen het schuim kwam van alle kanten uit mijn machine. Lol
  Hierna snel leeg gepompt en met oude doeken nogmaals gedraaid, maar de rubberen rand blijft lelijk eruit zien.

 • Therese BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  Dit is een echte super uitdaging, en als ik je raampartij, boven bekijk past het perfect erbij!
  Wat het verven met Nylon betreft, ik heb het ook vaak gedaan, alleen vind ik nadien de lelijke rubberen band van de trommel minder, heb jij daar ook een foefje voor om dat weg te krijgen?

  • Bea_Demmers BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

   Beste Therese,
   Wanneer ik verf in de wasmachine begin ik altijd met de lichtste kleur (in het geval ik meerdere kleuren ga doen) Na het verven laat ik de wasmachine nog een keer op hoge temperatuur leeg draaien. Ik doe hier dan een flinke scheut chloor bij en dat werkt perfect.

   Grtz,

   Bea

  • Bea_Demmers BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

   Hoi Janneke,

   Ja, je kent me iets langer dan vandaag. Het is inderdaad helemaal mijn ding. Je moet bij de aanschaf van het gordijnkant er alleen goed op letten dat het katoen is, want die is perfect te verven.

   Grtz,

   Bea

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam