Creatieve berichten over borduren

Van CutWork naar DesignWorks?

Op de Amerikaanse BERNINA groepen lees ik veel informatie over nieuwe producten, die zijn in de VS altijd wat eerder verkrijgbaar dan bij ons. Zo is eind vorig jaar DesignWorks met 1 bestaande(CutWork Tool) en 2 nieuwe accessoires (CristalWork en PaintWork) geintroduceerd.

Op dit moment kan ik eigenlijk niet wachten tot PaintWork ook bij ons verkrijgbaar is. De nieuwe accessoires zijn te koop als losse onderdelen. U kunt dus een CutWork, PaintWork of CrystalWork “voet” apart aanschaffen. U kunt bij deze accessoires ook software kopen. Het hele pakket heet DesignWorks en is een uitgebreide versie van de CutWorksoftware. Indien u bij voorbeeld CutWork heeft en CrystalWork software wilt aanschaffen koopt u een code voor CrystalWork, u krijgt dan DesignWorks met als prettige bijkomstigheid dat ook het CutWork deel operationeel is. Als u ook de PaintWork software wilt hebben, koopt u de PaintWork code.

De nieuwe tools werken alleen op de nieuwste BERNINA machine’s, 580, 750QE, 780 en 830. Om de patronen goed naar uw machine te schrijven is er voor de 580 en 830 nieuwe firmware (update) beschikbaar.

Heeft u een andere machine, zoals artista 200/630/640/730, aurora 430/435/440/450, bernette 340 Deco of hoger, dan kunt u alleen de “oude“ CutWork tool en software gebruiken.

Voor CutWork bezitters die in het gelukkige bezit zijn van een 580, 750QE, 780 of 830 is het mogelijk om de “oude” CutWorksoftware te upgraden naar DesignWorks, voor alle anderen is dat niet wenselijk, omdat DesignWorks de oude CutWorksoftware overschrijft. DesignWorks leest de oude CutWork bestanden, maar u kunt de patronen gemaakt in DesignWorks alleen maar naar de bovengenoemde machines schrijven en dus niet naar de andere types.

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam