Creatieve berichten over naaien

Winter wolletje

Na Thailand is het wel een overgang na dit winterse Hollandse weer.

Begon al op Schiphol, ‘s ochtends nog in Bangkok met 32 graden op de slippers en bij aankomst met de blote voeten in de sneeuw. Had geen warm schoeisel meegenomen, immers met rondreizen kan je geen extra bagage gebruiken. Gelukkig kwam mijn zoon me ophalen en kon ik zo de warme auto in.

Geknipte bustiere

Nu al weer een tijdje thuis en ook niet schoon gebleven van de griep, paar dagen in bed en dan beetje rondhangen in huis. En dan gaat het natuurlijk kriebelen.

Cups ingezet

Ben nu 4 setjes verder, waarvan één een warm winter wolletje. Comfortabel en toch ook wel chique geworden. Het kant is wat grover en ook extreem breed, dus kon ik me goed uitleven op de slip, deze is nu bijna uit één geheel. De schulp rondom in de taille, wat een prachtig effect geeft.


Slip zonder elastiek (picot)

Voor de bustiere had ik net niet genoeg breedte, maar had nog een grof zwarte lycra liggen, die meer op een gebreide doek lijkt. Past er mooi tussen en komt nu wel erg tot zijn recht.

Slip klaar

Had indertijd een hele andere bedoeling met de grove zwarte gebreide lycra, maar de lap is nog groot genoeg voor een andere set.

Begin weer een beetje overeind te krabbelen, hoewel ik het stiekem ook heerlijk vind zo de hele dag achter mijn naaimachine. Maar wordt tijd om het winter wolletje te gaan dragen met deze temperaturen onder nul. Een leuke klus geweest ondanks de griep en wat geïsoleerd thuis achter de naaimachine.

Bustiere klaar voor gebruik

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

6 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Marion v.d. Veer BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

    Hallo Joke, Gaat vast lukken, met mijn eerste BH heb ik ook geworsteld. Maar was ook bere trots! Na vele jaren heb ik nog steeds heel veel plezier met alles wat er om lingerie heen hangt. Verzamel ook van die sta popjes, zeepjes, boeken, haal boekjes uit winkels voor de inspiratie.
    Ik heb de Bernina 800DL locker, een echte aanrader!

  • Joke Geluk BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

    Ja Marion, er gaat een geheel nieuwe wereld van lingerie voor mij open. Toen ik mijn eerste cupje maakte, had ik zoiets als yes een BH cup. Ik vind het erg leuk en kijk ernaar uit om een BH op maat te gaan maken. Ik hoop ook in de toekomst zulke mooie lingerie als jij te maken, maar daar ben ik nog lang niet. Maar ik ga gestaag verder met leren. Ik ben op zoek naar een goede lockmachine en hoop er een te vinden voor een mooie prijs.

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam