Creatieve berichten over borduren

Accessoire van de maand maart

Deze maand weer een van mijn favorite voeten als accessoire van de maand!

Het apparaat voor engels borduurwerk.

In het verleden heb ik er ook al eens een blog bericht over geschreven. Maar toch maar weer een andere toepassing. Ik had nog een mooie staal, net zo een als waar ik de tas met de AH mini’s van had gemaakt, maar nu met een blauwe streep. Het model wat ik wilde maken, was de tas van Andrea Müller, een blog bericht wat Geertje heeft vertaald. Terwijl ik met de tas bezig ben, en hem uit de stof probeer te halen, ik heb namelijk niet zoveel, van deze lap, worden de maten toch weer anders. Het enige wat hetzelfde blijft, is de klep die verwisselbaar is doordat deze vastzit met klittenband. Dat wil ik ook.

De tas heb ik verstevigt met decovil. Op de klep ga ik het apparaat voor engels borduurwerk gebruiken.

Maar eerst moeten er op  de ene klep wat decorative stiksels, en op de andere klep applicaties, dit heb ik gedaan het voet 23, de applicatievoet, en het avdm van de vorige maand. Het blijft een geweldige voet, hij is transparant, en doordat het voetje zo kort is is het heel wendbaar.

De applicaties heb ik verstevigt met vliesofix, en de applicatie van de bloem, heb ik verstevigt met decofil, zo krijg je iets meer diepte.

Deze maand krijgt u geen korting op de voet, maar u krijgt er een borduurring bij terwaarde van 23 euro. En deze is in combinatie met het apparaat voor engelsborduurwerk, een geweldige aanvulling voor uw voetjes, en voor uw kreativiteit. Als je de stof in de ring spant, blijft de stof mooi strak, en kun je hele mooie gaatjes maken. Maar natuurlijk ook voor andere kreative uitspattingen te gebruiken, ook als je hele dunne stof hebt, bv. organza kunt u er hele mooie applicaties en stiksels opmaken, omdat de stof niet in elkaar trekt, of in de steekplaat, omdat het strak in de ring zit.

Als eerste heb ik de gaatjes erin gemaakt, met de hulpstukken die erbij zitten, daarna het metalen plaatje op de steekplaat geschroeft, deze gaatjes zijn groot, de andere zijn klein, daar heb ik de gaatjes gemaakt met de priem die er ook bij zit. Voor de stevigheid van de gaatjes ga ik er eerst om heen met een smalle zig-zag, daarna met een decoratieve steek. De volgende 3 steken heb ik gebruikt.

Ik ben blij met de borduurring, want dat draait makkelijker, en ik krijg een beter resultaat. Wel had ik de klep verstevigt met een dikke vlieseline, en de stof is ook stevig, dat werkt natuurlijk ook wel heel goed.

De andere klep heb ik de gaatjes alleen gezig-zagd omdat daar een lintje doorkomt, of eigenlijk geen lintje, maar een centimeter.

En dan wordt aan de bovenkant, aan de binnenkant het zachte deel van het klitteband gestikt, en op de achterkant van de tas het harde deel.

Zo zien de kleppen er dan uit, toch wel grappig twee verschillende, je krijgt daardoor een heel andere tas.

De tas wordt gevoerd, en er komt weer een lusje met een haakje in, om de sleutels aan vast te doen, zo hoef ik niet in mijn tas te zoeken naar de sleutels. Aan de korte kanten van de tas komen ook nog zakjes, voor evt. pen of iets dergelijks. Hier heb ik nog een klein borduurtje op gemaakt.

De metalen ringen voor de draagriem had ik nog, alleen die voor het midden, waar ik mijn riem langer mee kan maken was eigenlijk te breed, dit heb ik zo opgelost.

En zo heb ik er weer een leuke tas bij…. een?? of toch twee.

De sluiting die ik aan de klep heb gemaakt is van prym.

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam