Creatieve berichten over naaien

het kan nog net!

Het kan nog net, een trui met een col. Maar nu ben ik toch wel toe aan wat voorjaarskleding!

Toch denk ik dat ik deze trui nog wel een poosje kan dragen. Het is lekkere soepele jersey van een dunne kwaliteit. En doordat de col aan de voorkant met een rits sluit geeft dat toch een andere uitstraling dan een ‘gewone’ trui. Nu is dit niet de reden dat ik de col voorzien heb van een rits.

Ik had eigenlijk van deze lap stof een lekker vest willen maken. Maar mijn rits was te kort! Ja ik weet het, dat is gemakkelijk te veranderen. Gewoon een andere rits kopen!

Toch is een uitdaging, iets maken met een te korte rits, ook leuk. En als het dan toch een uitdaging is, dan ook iets met de rits doen. Dus ik heb de rits schuin over het voorpand en col gezet.

Bij de col is de rits ‘traditioneel’ ingezet maar wel is de opening van de col schuin genomen. De col is van dubbele stof, dus de rits is tussen beide delen gezet.

Op het voorpand wilde ik de rits er bovenop plaatsen. Ik heb de opening van de rits ook niet helemaal tot het einde van de rits ingeknipt. Op het voorpand heeft de rits voornamelijk een decoratieve functie.

Het patroon van de trui heeft aangeknipte mouwen. Dat gaan we komende zomer veel zien! En het werkt natuurlijk wel gemakkelijk. Er hoeft geen mouw ingezet te worden!

Van mij mag het warme voorjaarsweer komen, maar mocht het onverhoopt toch een dagje fris zijn: dan heb ik een trui met scheve rits!

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Janneke BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

    Hallo Leny. Leuk te horen dat je het patroon super leuk vind. Ja ik heb het patroon zelf getekend. Maar binnenkort meer over patronen maken op dit blog! Dus gewoon blijven lezen!

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam