Creatieve berichten over borduren

Project uit de Inspiration, met gebruik van het accessoire van de maand

Ik had het al in een van mijn blogs verteld, dat ook in deze Inspiration weer heel veel leuke projecten staan. Een van deze projecten die ik erg leuk vond zijn deze bloemen, met de potjes.

Deze heb ik gemaakt, maar alleen de potjes heb ik hetzelfde gemaakt, aan de bloemen heb ik mijn eigen draai gegeven. En ook het apparaat voor engelsborduurwerk, het accessoire van de maand kan ik hiervoor gebruiken. Het patroon kan ook met de borduurmodule gemaakt worden, maar ik kies ervoor om het met de naaimachine te doen, want ik wil het doorstikken met de machine. De patroontjes staan er in twee maten op, want ik wil twee grote potjes, en dan nog een paar kleintjes.

In mijn voorraadje stalen gezocht naar de juiste kleuren, want ik wil ze in de keuken zetten.

Dit zijn de kleurtjes geworden. Ik begin met de grootste, en voordat ik ze in elkaar stik, decoreer ik ze met siersteken. Ik wil hier nog weer eens gebruik maken, van de bijzondere techniek van de 830, wat je nog meer kunt met de balans. Voordat ik begin met doorstikken, heb ik de stof verstevigt met extra stevige vlieseline H 250.

Ik kies voor steek 418

En door de balans te verdraaien( knopje met de weegschaal) van niets naar maximaal 17 of de andere kant op tot min 17.

Het geeft een heel mooi verloop in de steek, daarna heb ik hetzelfde gedaan met steek 405, de twee blokjes.

Daarna het patroon doorgestikt volgens de beschrijving, met de drievoudige stiksteek, op deze lijnen worden straks de plooien erin gestreken.

Dan worden de gaatjes gemaakt waar het koordje doorkomt om de plooien aan te trekken, dit doe ik met het apparaat voor engelsborduurwerk.

Voor de gaatjes heb ik gebruik gemaakt van een satijnsteek, een half rondje, ik maak er vier om elk gaatje, zo krijg ik weer kleine bloemetjes.

Voor de afwerking heb ik het me heel makkelijk gemaakt, ik heb de onder en bovenkant  gelockt, maar dan met Madeira decora op de bovengrijper. Dan kunnen beide delen in elkaar gestikt, en het koordje doorgeregen. Ook het koordje maak ik met de lock, en met de multivoet, ik heb het koordje twee keer gelockt, zo wordt deze wat dikker. Dit zijn van die leuke mogelijkheden die je ook nog met de lockmachine kunt doen. Wilt u ook meer uit uw lockmachine halen, wil ik u wijzen op de workshop die in het creative center in Breda wordt gegeven op 8 mei.

De ene bloem is van organza gemaakt, mijn eigen idee, zoals ik ook al vaker heb beschreven in een blog, en wat u op 8 mei kunt leren. De andere bloem is zoals het patroon in de inspiration staat, alleen het hart is iets groter. Voor het hart heb ik een cirkel geknipt, deze doorgestikt met het cirkelapparaat, daarna langs de kant een draad geregen, en de cirkel aangetrokken en opgevuld. De bladeren van beide bloemen zijn ook met de lockmachine gemaakt.

En dit is dan het resultaat, de kleine potjes moeten nog even wachten, eerst nog wat andere dingen doen.

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam