Creatieve berichten over quilten

Strikjeskrans aan de deur

Help het voorjaar een handje en maak deze vrolijke deurkrans van stof. U heeft 10 lapjes nodig van 25×25 cm, die u elk snijdt in 4 lapjes van 12,5×12,5 cm. Gebruik sprekende vrolijke stofjes die goed combineren.

U heeft nu 40 lapjes. Vouw elk lapje met de goede kanten op elkaar, stofvouw onder. Stik de zijkanten en de bovenkant dicht maar laat een opening van 3 cm om te keren. Keer het zakje en vul op met synthetische kussenvulling. Sluit de vulopening.

Tip:

Handig is om alle 40 lapjes op deze wijze te verwerken door het ketting-naaien op de naaimachine. U naait 1 lapje, knipt de draden niet af, maar gaat direct door met het 2e lapje, enz. Pas later knipt u ze los van elkaar. Dit bespaart veel tijd.

Bind om elk gevuld kussentje een stukje dun paktouw (AH) en knoop het af. Koop een strokrans van 30 cm en bind met een wat langer touwtje elk strikje voor- en opzij van de krans. De achterkant blijft onbedekt, dan hangt hij straks mooi op deur of muur.

Bevestig tenslotte een ophanglus of strik. Vrolijk Pasen!

Commentaren op dit bericht

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam