Creatieve berichten over naaien

Uitdaging 2013 – Jasje met kleurige geborduurde details

Begin dit jaar had ik mezelf een opdracht gegeven, de uitdaging aan gegaan om zoveel mogelijk stoffen die ik al heel wat jaartjes heb liggen eindelijk eens te gaan verwerken.
Er zitten moeilijke kleuren en stofjes tussen die uit de tijd zijn, het wordt dus een echte uitdaging om hier leuk draagbare kledingstukken van te gaan maken.
Een beetje later dan verwacht ben ik dan ook begonnen met de eerste lap, deze wilde ik als eerste onderhanden nemen omdat het een stofjes is met wollige vezels.

Kleurige geborduurde details

Deze inspiratie kreeg ik toen er op TV een BN-NER was met een legergroen jasje bezet met kleurige kraaltjes.
Het wordt dus een jasje met geborduurde details in frisse kleurtjes, en voordat het weer om gaat slaan naar zomerse warmte kan ik het nog lekker dragen.

uitdaging no 1-2013

In PatternMaker ben ik meteen aan de slag gegaan om een basis patroon aan te passen naar ander model jasje daarna in de Software Bernina Designer Plus V6 het borduurpatroon gaan ontwerpen.

Ontwerp borduursel uitdaging 1-2013

ontwerp van borduursel uitdaging 1-2013

Ik was zover, kon op de BERNINA 830 alvast het borduursel gaan maken, maar helaas… ik ondervond wat problemen waardoor ik met de machine naar de BERNINA dealer moest. Overigens wel een geluk dat de BERNINA dealers goed getraind zijn en snel oplossingen weten te vinden. Daar ben je als naaister dan natuurlijk blij om, want je wilt natuurlijk snel doorgaan met je project. Ik kan tenminste altijd bij mijn BERNINA dealer terecht voor vragen. Wel heb ik even een dag pauze moeten inlassen, maar heb een dag later de koe weer bij de hoorns gepakt en ben vol frisse moed aan de slag gegaan. En ja hoor, het borduren werd een feit, de epauletten, heup en mouwbandjes zijn geborduurd, als afwerking van de geborduurde bandjes heb ik laag stof meegestikt dit stiksel bewerkt met satijnsteek en op ca. halve centimeter afgeknipt met een speld heb ik deze weefsel draden uitgerafeld.
Ik was eerst van plan om in de biezen gaatjes nestels te maken en op de mouw een bandje met gesp, dit heb ik op het laatste moment veranderd door ze met knoopje vast te zetten zoals ik had gezien in uitgave INSPRIRATION (voorjaar 2012) Bij het eerste bandje ging het bij het derde gaatje gruwelijk verkeerd, dus moest er een bandje opnieuw worden geborduurd.
Als gauw had ik een T-shirt op internet gezien dat perfect bij het jasje paste, het liefst had ik het zelf willen maken, vooral nu ik weet wat er met BERNINA DESIGNWORKS allemaal mogelijk is, ben dan ook al druk ervoor aan het sparen.

Tijdens de tweede workshop voor de BERNINA 830 ( 27-02-2013) en al snel werd mijn jasje gespot en een detail ervan op de gevoelige plaat vastgelegd.
Voordat ik dit bericht op voor u op het BERNINA Blog kon zetten had mijn Dealer de Primeur en een detail op Facebook geplaatst.
Thuisgekomen na een zeer leuke middag en vol nieuwe inspiratie ga ik met deze pracht machine aan de slag voor de tweede uitdaging van 2013,
en het geleerde in praktijk brengen, hiervoor heb ik nog een lap stof genoeg voor twee blouses. (groene tint te samen gekocht met stof jasje)
Het wordt een blouse voor de kille dagen en een voor de zomerse warmte.

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Therese

  Bedankt allemaal voor de leuke reacties
  @Janneke, ja ik ga proberen nog heel wat lappen erdoorheen te jagen, zodat ik weer ruimte krijg voor andere dingen op te bergen.

 • janneke

  Dat is een leuk jasje geworden! En dus ook je stoffen voorraad aan het opmaken? Komt er weer ruimte voor mooie nieuwe lappen!

 • Tineke Hageman-Loeff

  Hai Therese,
  We zagen elkaar weer op de instructieles bij onze Dealer. Dat waren weer creatieve uurtjes.en gingen dan ook met een hoofd vol ideeen naar huis. Ik heb je jasje in het echt mogen bewonderen, weer een knap staaltje vakmanschap!!!
  En wat betreft de Borduursoftware V6 workshops op deze blog. Ik hoop er wat meer van te zien, misschien ga ik dan wel overstag, ook gelet op de prijs van het pakket.
  Tot de volgende keer Therese, ben benieuwd naar project van de blouses!!!

 • gerda groenevelt

  Hoi Therese,
  Wat een geweldig leuk jasje, leuk om een patroon te maken zoals je het zelf wilt! De geborduurde details zijn ook heel mooi geworden, ben benieuwd wat je met de blouse gaat doen. Zo zie je maar inspiratie kun je overal op doen, zo heb ik in het dorp ook wel eens iemand zien lopen met een heel leuk jasje, waar ik dan direkt een schetsje van maak wat ik dan na ga maken.

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam