Creatieve berichten over quilten

Bernina steunt Quiltrondvaart

Zaterdag 6 april organiseerden wij voor de 9e keer de Quiltrondvaart op de Vecht. Het begon met mooi weer en dat was na de koude periode een verademing. De stemming zat er al snel goed in! Nadat de kapitein per auto nog 2 dames had opgehaald die aan de verkeerde kant van het water stonden… kon de boot vertrekken. Een prachtige tocht was het via Maarssen en Breukelen naar Nieuwersluis. Marjolein Eysberg bemande het winkeltje van Vlijtig Liesje in het vooronder van het schip en de 60 quilters die aan boord waren hebben er fijn gewinkeld. Na de koffie met banketbakkersgebak, was het tijd voor een workshop.

Tot ieders verrassing gingen we de clamshell van Clover maken, een leuk stoffen opbergdoosje. Na deze inspanning smaakte het lunchbuffet des te beter. Het was inmiddels zulk lekker weer dat sommige mensen even heerlijk op het dek gingen zitten en genoten van de Vecht en de prachtige buitenplaatsen op de oevers.

Daarna toch weer naar binnen want niemand wilde de Show en Tell van Quilts missen. De quilts zijn gemaakt door cursisten en vriendinnen van Quiltatelier Vlijtig Liesje en er zaten hele bijzondere en mooie exemplaren bij! Neem nu die van Nelleke Gaasenbeek, ze durfde hem bijna niet in te leveren, haar 1ste quilt! Zeg nou zelf hij is toch prachtig? Dankzij een aantal grote sponsoren, waaronder BERNINA, Clover, Rhinetex, Huissteden, HandwerkenzonderGrenzen en StitchatHome, werden de 60 deelneemsters extra verwend op deze dag en ging iedereen met een leuk gevulde goodiebag tevreden naar huis. Laten we ook Rederij de tijd niet vergeten te bedanken, want dankzij hun goede verzorging is elke quiltrondvaart weer een feestje. We zijn de datum van de volgende quiltrondvaart al aan het plannen voor oktober, en dat wordt een bijzondere: onze 10e jubileum Quiltrondvaart. Binnenkort leest u er meer over.

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam