Creatieve berichten over borduren

Help… Te weinig stof gekocht

Op het stoffenspektakel in Barneveld had ik wat stoffen gekocht, waaronder deze bloem, ik wilde hier een blouse van maken, met de mouwen van tricot.  Van de gebloemde stof had ik een meter stof, en dan 75 cm tricot voor de mouw. En toen was de gebloemde stof wel een beetje erg smal, ik had er niet op gelet, want dit soort stof is eigenlijk altijd wel 150cm breed. Nu konden dus niet alle panden naast elkaar. En van de tricot had ik niet zoveel stof dat er ook nog een pand uit kon.

Maar ik had van mijn shirt van mijn vorige blog stof over gehouden, toen ik die stof kocht wist ik nog niet of ik lang of korte mouw wilde, en wat voor kraag, en ik het was paars dus kocht ik ruim, met het idee dat ik dat dan nog wel weer zou kunnen gebruiken. Maar deze tricot is een andere kwaliteit dan wat ik al had, deze is dikker. Wat ik ga doen, het zij achterpand en de mouwen van de dikkere paarse tricot, het beleg van het voorpand, en de kraagstaander van de andere tricot.

Het geeft wel een mooi effect, de zijachterpanden ook van tricot.
En dan komt er op de mouwen een applicatie, dat kan natuurlijk niet missen, de bloem moet wel terug komen op de mouw.

De stiksels heb ik op de mouw door laten lopen, omdat er in de bloem ook wel strepen zitten, zo geeft dit wel een speels effect.
Het beleg, een deel van de kraag, en de kraagstaander zijn van de licht paarse tricot.

En zo ben ik er toch wel tevreden over. Toen ik later nog eens in de stoffenwinkel was, kwam ik deze stof tegen, en dacht daar kan ik nog wel zo’n bloesje van maken.

En nog een katoentje, een stipje, voor het beleg, en de binnenkant van de kraagstaander.

Voor de mouwen worden weer wat bloemen uitgeknipt.

Twee hele verschillende mouwen worden het zo, Maar ook over het geheel ben ik weer heel tevreden!!

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

3 Responses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Ria Zandbergen

    Hé, gelukkig dus ik ben niet de enige die dat overkomt. Het is inderdaad heel erg opletten momenteel hoe breed de stof is. Je hebt het weer heel goed opgelost zo!

  • janneke

    Ja dat is opletten op dit moment. Ik heb ook tricot liggen die smaller is!

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam