Creatieve berichten over naaien

Mode&Vintage&Naailes

Wat een eer! Ik ben gevraagd om wat te bedenken als activiteit tijdens de Amsterdam Fashion Week 🙂 Ik heb een leuk concept bedacht wat in lijn ligt met mijn huidige activiteiten dus ik hoop dat ze mijn idee leuk genoeg vinden!

Al een tijd had ik het er niet meer over gehad de Mad-men-cursus, maar die heb ik nog steeds en ook nog altijd cursisten ervoor. Voor de Fashion Week wil ik graag een korte workshop aanbieden waarin je een jaren 50/60 rok kunt maken of een kleine tas.

Natuurlijk kan ik het niet laten om alvast te shoppen voor wat coole vintage fournituren enzo, dus was ik erg blij dat een Facebook-vriendinnetje (tevens oud-cursist) hele coole vintage-knoopjes ging verkopen. Dit is mijn bergje en er komt deze week nog wat aan> J!!! (ze maakt ook hele mooie gehaakte dingen: http://www.etsy.com/shop/ROEST)

Nu is het even afwachten of het mag doorgaan of niet dus fingers crossed!

Oh ja hier nog een klein pareltje van de Mad Men-cursus van afgelopen week:

Verder ook niet stilgezeten natuurlijk dat zit niet in mijn aard 🙂 Veel dingen gemaakt voor Nova voor komende zomer en haar peutergymles waar we net mee zijn begonnen> fantastisch!

Dus de BERNINA 330 lekker aan het werk gezet!

Dit heb ik kunnen maken als start van haar sportkleding-uitzet> alles lekker met een retro-randje

Een dikke tricot-stof met een klein randje in

de voorpijpjes genaaid> ging super op B330!

Het korte broekje heeft  een oranje paspelrandje in de zijnaadjes

Een site en app waar ik ook een beetje  aan verslaafd begin te raken is Pinterest > superleuk!!! Ik weet dat nog een aantal andere blogsters ook actief zijn op dit medium. Zelf post ik veel dingen die ik maak, maar ook die ik vind bij anderen. Het is een  fijne bron om inspiratie uit te halen en en een plaatje waar ik nogal verliefd op werd is eigenlijk een heel simpel maar super-elegant jurkje en deze  heb ik uiteraard ook gelijk gemaakt voor Nova voor komende zomer, euhm sterker nog keer twee 🙂

Dit was het origineel:

En dit zijn mijn twee versies geworden:

Wat ook een cool idee was op Pinterest was een legging van kant voor kids en deze heb ik voor Nova gemaakt en past nu heel leuk onder het witte jurkje:

Je kan me vinden op: http://pinterest.com/iektextiles/  Happy Pinning!

En wat ik graag wil delen als laatste zijn de volgende twee foto’s van kinder/tienernaailes van afgelopen zondag:

Op de foto links zijn Samantha en Sophia te zien. Samantha heeft de jurk gemaakt> die ik binnenkort ook in z’n geheel erop zal zetten! En rechts Sophia die het topje wat ze aan heeft heeft gemaakt een soort bustier. Rechts staat Marit met een mooi zelfgemaakt jasje van blauwe skai-leer.

Supertrots op mijn cursisten!!!

Dussss, dat was ‘m weer voor nu,  ik hoop snel terug te kunnen komen op de Amsterdam Fashion Week!

Tot snel,

Marieke,

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam