Creatieve berichten over naaien

Tule / katoen en dansen

Onze kleindochter Esmee van bijna 3 vindt, zoals veel meisjes van haar leeftijd, dansen heel erg leuk. Esmee vindt het prachtig als een rokje wijdt uit gaat staan als ze in het rond draait. Zo ben ik op het idee gekomen om een dansrokje te maken van tule en katoen.

Het dansrokje heb ik van hele cirkels gemaakt. Van tule heb ik 5 cirkels geknipt.

Omdat de tule doorzichtig is heb ik ook 1 cirkel van katoen geknipt. De katoenen cirkel heb ik zo tussen de 5 tule cirkels gelegd dat er 2 lagen op het katoen liggen. Met het BERNINA rimpelapparaat #86 heb ik de rok gerimpeld.

Verder heb ik alle cirkels afgewerkt met mijn BERNINA lockmachine. Elke laag een andere kleur. Niet dat de tule afgewerkt hoeft te worden, maar ik vind het effect met verschillende kleuren leuk.

De kleuren komen terug in het katoen.

De tailleband heb ik gemaakt van katoen met 1 laag tule. De tule is eerst rondom vast gestikt op het katoen zodat het niet kan verschuiven. In de taileband heb ik elastiek gedaan. Esmee kan het rokje zo gemakkelijk zelf aan of uit doen.

Esmee is heel erg blij met haar dansrokje!

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

10 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam