Creatieve berichten over naaien

Tule / katoen en dansen

Onze kleindochter Esmee van bijna 3 vindt, zoals veel meisjes van haar leeftijd, dansen heel erg leuk. Esmee vindt het prachtig als een rokje wijdt uit gaat staan als ze in het rond draait. Zo ben ik op het idee gekomen om een dansrokje te maken van tule en katoen.

Het dansrokje heb ik van hele cirkels gemaakt. Van tule heb ik 5 cirkels geknipt.

Omdat de tule doorzichtig is heb ik ook 1 cirkel van katoen geknipt. De katoenen cirkel heb ik zo tussen de 5 tule cirkels gelegd dat er 2 lagen op het katoen liggen. Met het BERNINA rimpelapparaat #86 heb ik de rok gerimpeld.

Verder heb ik alle cirkels afgewerkt met mijn BERNINA lockmachine. Elke laag een andere kleur. Niet dat de tule afgewerkt hoeft te worden, maar ik vind het effect met verschillende kleuren leuk.

De kleuren komen terug in het katoen.

De tailleband heb ik gemaakt van katoen met 1 laag tule. De tule is eerst rondom vast gestikt op het katoen zodat het niet kan verschuiven. In de taileband heb ik elastiek gedaan. Esmee kan het rokje zo gemakkelijk zelf aan of uit doen.

Esmee is heel erg blij met haar dansrokje!

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

10 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • marie

  hoi Willie
  Lwuk rokje wat mooi die afwerking. ook je andere werkstuk met bewondering gezien, je hoeft niet altijd nieuw te kopen, van oude kledingstukken die je niet meer draagt kan je voor kinderen hele leuke dingen maken.

 • Patricia van de Ven

  Hallo Willie,

  Wat een leuk effect, elk laagje tule afgelockt in een ander kleurtje!
  Leuk ook dat we zaterdag al even kennis konden maken op de borduurbeurs in Sliedrecht.

  Groetjes Patricia van de Ven

 • janneke

  Hallo Willie. Dat is een echt dansrokje geworden. Nu maar rondjes draaien!

  • Willie_de_Vos

   Hallo Janneke,

   Esmee fladdert en draait rondjes de hele dag door, dus dat komt wel goed.
   Bedankt voor je reactie!

   Groetjes Willie

 • Ivy

  Heel tof rokje !! Dat ga ik ook eens moeten proberen met die tule.
  Maar kruipt daar niet ongelooflijk veel stof in?

  • Willie_de_Vos

   Hallo Ivy,

   Bedankt voor je reactie. Ik heb ongeveer 5 meter tule gebruikt.
   Best veel maar ik vind het de moeite waard! Het rokje word daardoor heel wijdt.
   Ivy heel veel succes met het maken van het rokje.
   Stuur je een foto als het gemaakt is?

   Groetjes Willie

 • Geertje

  Hallo Willie, we hebben natuurlijk al eerder contact gehad, maar bij deze nog een keer officieel: welkom als auteur op de BERNINA blog! En wat een leuk rokje heb je gemaakt. Ik kan me voorstellen dat Esmée hier heel veel plezier aan heeft. Bedankt voor de duidelijke uitleg! Ik hoop dat we nog veel berichten van je kunnen lezen! Groetjes, Geertje

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam