Creatieve berichten over naaien

Begint met een Ontwerp

Deze keer wil ik graag iets kwijt over het ontstaan van een creatie, mijn idee, een plaatje ergens in een tijdschrift of de stof die ik heb gekocht en van waaruit de inspiratie ontstaat. Dit keer kwam naaivriendin met een fantastisch plaatje en meteen overgetekend en straks uitwerken in het patroon.

Ontwerpje voorzijde Bustier

Heb daarom zomaar een tekening gemaakt, dat doe ik eigenlijk altijd, koop daar dan de stof bij. Ik had een soort van tijgerstofje gekocht en kwam naderhand het getekende plaatje tegen. Was er meteen helemaal weg van.

Ontwerpje achterpand Bustier

Nu heb ik al kant bij de stof, dus dat wordt BH met slips, maar denk dat ik wel restjes over houd en daar wil ik nog chocoladebruine lycra bij kopen en dat wordt dan de getekende bustier. Kan me er zo op verheugen. Knippen, uitmeten, netjes in elkaar zetten, want de schuine drop is toch wel even lastig. En hoe laat ik het patroon doorlopen op de rug, ligt ook een beetje aan de stof die ik nog over heb. En ik hoorde al, dat deze helaas niet meer verkrijgbaar is. Wordt dus passen en meten, maar de uitdaging hierin geeft mij heeft veel plezier en geniet momenten.

Choco Bruin

Patroon getekend

Bij de halve bustier/BH in het blauw had ik al zacht blauw kant en ik wist nog niet zo goed wat ik er mee moest. Maar had ook nog een leuke lap zwarte lycra met een opgelegde bloem.

Plaatje Stoere BH

Dit past mooi hierbij, alleen andersom, heb er lichtblauw schouderband bijgekocht en zwarte ringetjes om te verbinden. Denk dat het een stoer geheel gaat worden. Heb hier ook erg veel zin in. Verder wat doorzichtig zwart lint om het net wat zacht vrouwelijk te houden. En het zelf maken van strikjes met een extra leuk pareltje of ander leuk accent, ook altijd heel leuk om de afwerking compleet te maken.

Blauw met Zwart

Kwam toevallig nog een leuk plaatje tegen om met een vork de leukste strikjes te maken. Even oefenen en voila…

Strikjes Maken

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Marion v.d. Veer BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

    Hallo Joke, Goed dat je eerste setje klaar is en ook goed zit! Wat heb je precies gemaakt en welke kleur? Slips zijn inderdaad niet zo lastig. Kruislengte is belangrijk dan zit de slip prettig. Ik heb zelf een goed patroon voor de BH, die gebruik ik steeds als basis, ben er zuinig op. Maar voor een ander kan ik ook wel een patroon maken. Als dit setje voor jou goed is, kan je daarmee verder. Bedankt Joke en heel veel succes.

  • Joke Geluk BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

    Hallo Marion,
    Wat heb je toch een leuke ideeën. Ik kijk altijd met plezier naar wat jij allemaal maak en hoop dat ik ook zo goed wordt als jij. Mijn eerste setje is klaar en erg mooi geworden.
    Ik zag dat jij ook zelf je patronen tekent, heb je daar een opleiding voor gedaan? Het is iets wat ik ook nog graag zou willen leren, een slip tekenen dat lukt mij wel maar een BH is een stuk moeilijker.

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam