Creatieve berichten over borduren

DIY Textile School Amsterdam van Ginni Fleck

Mijn eerste jaar van de 2-jarige opleiding Textile art & Art Quilt zit er bijna op. Ik heb enorm veel geleerd van textiel kunstenaars die ook nog eens prima docenten zijn. We zijn begonnen met de eerste beginselen van een ontwerp begeleid door Ginni Fleck en Joanna Wroblewska. Joanna heeft ons leren kijken naar foto’s en hoe we deze kunnen gebruiken om er een ontwerp van te maken. Cherilyn Martin liet ons borduren met de hand en vrij machinaal.


Van Mirjam Pet mochten we collages van maskers maken, eerst met papier en later van stof.

Er is een wereld voor me opengegaan door de lessen van Jette Clover, Ineke Poort en Els van Baarle, die ons de fijne kneepjes van verven en drukken op stof, stof verven en batikken leerden. Voor mij was verven een enorme drempel die in een klap verdwenen is.

Het was heel bijzonder les te krijgen van zoveel getalenteerde kunstenaars, die ons ook een kijkje in hun leven gunden en eigen werk meebrachten. De maandelijkse schetsboek opdracht van Ginni is bij mij een beetje in het slop geraakt. Hier ga ik deze zomer aan werken, zodat ik “bij’ ben als we in september met jaar 2 beginnen. Maar eerst moet mijn huiswerk nog af. Deze keer staat de kleurenleer centraal. En ja af en toe heb ik mijn borduursoftware en de punchvoet gebruikt om mijn opdrachten te maken.

Ik kijk uit naar jaar 2

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Bernadette Diederen BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  Hallo Liesbeth,
  Wat een gave opleiding. Zou ik zelf ook wel willen doen. Deze opleiding duurt 2 jaar zeg je, maar hoeveel dagen in de week? En start er elk jaar een nieuwe 1e jaarsgroep op? Ik heb het idee dat je er héél veel kunt leren op creatief gebied met stoffen en ontwerpen. Hoor graag van je. groetjes Bernadette Diederen.

 • Patricia BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  Hallo Liesbeth,

  Wat een leuke opleiding, met zoveel diversiteit en technieken!
  Vooral het leren kijken naar foto’s en hiervan een eigen ontwerp te maken en het verven van je eigen stoffen lijken me super om te doen.
  Laat je ons het komende jaar nog eens wat van je opdrachten of geleerde technieken zien?
  Daar ben ik echt benieuwd naar…

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam