Creatieve berichten over naaien

Hoesjes

In een eerdere blogpost vermeldde ik een heel aantal Vlaamse naaiboeken. Heeft het u kunnen inspireren om er een te kopen?

Het eerste project uit Stof-voor-durf-het-zelvers is hier ondertussen een feit, namelijk de iPad hoes. Ik heb weliswaar geen iPad maar wel een iPod touch en een eReader, en ook die konden een hoes gebruiken.

Het patroon voor de iPod tekende ik over van het vorige hoesje en volgde de werkwijze van het boek. Maar ik had er geen rekening mee gehouden dat in het eerdere hoesje de rits helemaal tot onder ging, en in deze versie niet. Gevolg, lostornen en iets smaller stikken. Imitatieleer is hier echter nogal gevoelig voor, en op sommige plaatsen zitten er nu kleine scheurtjes 🙁 Weer een les geleerd: als je met imitatieleer werkt, moet het van de eerste keer goed zijn…

Voor de eReader berekende ik de maten dan maar op basis van de iPad hoes (met de regel van 3). Deze werd voorzien van een dubbele laag gewatteerde voering (zowel tegen de buitenstof als tegen de voering, in de iPod hoes zit slechts 1 laagje wattine). Een heel goede bescherming voor een dierbaar voorwerp.

De jongste dochter kreeg voor haar verjaardag een Storio 2 (tablet van Vtech voor kleuters). Een bijhorende hoes was er toen nog niet beschikbaar want de Storio werd gekocht op de eerste dag dat hij in de winkel lag. Nu, 6 maanden later, hebben we nog geen hoes. Dus besloot ik om er maar een te maken op basis van datzelfde patroon. Het stofje koos ze zelf uit mijn voorraad…

De witte lusjes aan de zijkant dienen om nog een draagriem aan te bevestigen, maar “het moet een roze zijn, mama”, en die tassenband heb ik nog niet gevonden. Eens beginnen zoeken op het www.

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

9 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Evelien

  Hoi,

  erg mooi gemaakt! Zou je het zien zitten om het patroon ook naar mij door te mailen?

 • Roos

  Hoi Ivy hier nog een favoriete voor jou super eReader hoesje.
  Die is wel heel erg mooi geworden, goed idee met die wattine ertussen.

 • Ivy

  Dag Jenny,
  Bedankt voor de link !! Ik ga hem zeker bewaren, want ik ga in de toekomst zeker nog tassenband nodig hebben. Maar de roze (en fuchsia) heb ik afgelopen week van New York meegebracht (daar komt binnenkort nog een blogbericht over), dus daar kan ik momenteel mee verder…

 • Ivy

  Bea, ik probeerde het patroon door te mailen, maar het email adres dat je hier achterliet, bestaat niet. Kan je nog eens een reactie achterlaten met het juiste email adres?

 • Ivy

  Bea, ik denk wel dat dat mogelijk is, om pdf-patronen in een blog-bericht te zetten. Maar dit patroon komt uit het boek Stof-voor-durf-het-zelvers (iPad hoes), dus dat kan ik niet zomaar online zetten. Ik heb enkel de afmetingen aangepast aan mijn Sony ereader…

 • Bea

  Mooi gedaan. Is er op deze site geen mogelijkheid om bij bestanden patronen neer te zetten.? Ik heb ook wel belangstelling

 • Marion v.d. Veer

  Hallo Ivy, Wat leuk zeg, nou heb ik net een hoes gekocht voor mijn E-Reader, wat jammer. Zou dat patroon best van je willen hebben. Vind het echt super leuk! Groet, Marion

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam