Creatieve berichten over naaien

Initiatief voor Syrië – help mee voor € 5,-!

Is het niet fantastisch als creatieve mensen het idee hebben om hun creativiteit voor een goed doel ter beschikking te stellen? En hiermee ook andere creatieve mensen bereiken en op deze manier een verbinding onder elkaar creëren? We denken bijvoorbeeld aan de actie van Van Katoen, “Annick voor Kenia”, die in België zoveel mensen heeft bereikt. Wij hebben grote bewondering voor de mensen die het initiatief nemen om dit soort acties te organiseren. Riet van de Walle heeft destijds ook meegewerkt aan de Van Katoen actie en opnieuw een geweldig idee gehad, nu om de slachtoffers van de oorlog in Syrië te helpen. Wij hopen, dat jullie na het lezen van dit bericht ook overtuigd zijn, dat je eigenlijk niets anders kunt doen dan deze actie ondersteunen. Dus lees even verder:

Via Facebook werden we door Riet van de Walle aangevraagd of we de actie Syrië 12-12 wilden ondersteunen.

Riet heeft het fantastische idee gehad om een tas te ontwerpen …

en het patroon hiervoor online te verkopen. Riet verkoopt het patroon en de handleiding voor de tas voor € 5,- per PDF. De opbrengst gaat volledig naar de slachtoffers van de oorlog in Syrië. Het PDF bestaat uit een uitgebreide stap-voor-stap handleiding, getest door vier ervaren naaisters. Het maken van de tas vraagt weinig ervaring.

Hier nog wat voorbeelden:

Op de website van Syrie 12-12 kun je ook zien hoe de stand van de verkochte PDFs en de opbrengst is. Op de website van Syrië 12-12 kan het patroon niet gekocht worden, klik hiervoor op de plaats waar het patroon te koop is.

Overigens vind er op 8 juni in Leuven ook een workshop plaats waar deze tas gemaakt wordt en wel tijdens het event “Femma maakt het“. Ook wie de workshop volgt, draagt bij: de vergoeding die Riet krijgt gaat ook mee in de actie Syrie 12-12.

En… op de website van Riet worden op 1 juni onder alle comments een afgewerkt exemplaar van de schoudertas in jeans met rode Kokka-voering verloot.

Wij hopen, dat er heel veel patronen worden besteld. Vertel ook vriendinnen, familie en kennissen over deze actie, het is de moeite waard om deze actie onder de aandacht van zoveel mogelijk mensen te brengen!

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

7 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam