Creatieve berichten over naaien

Zachtblauw met een steentje

Een paar jaar geleden zat ik op het strand en vroeg een vriendin naar mijn lingerie (dat gebeurt wel vaker, weer een ander badpak. Maar ja kost mij meestal niet al te veel geld en erg leuk om te maken). Zij vond de lingerie ook zo leuk, maar hoe ging dat. Nu is zij van huis uit coupeuse, dus dat maakt het makkelijk, ervaring genoeg met naaiwerk. Dus wij aan de slag, patroon voor haar gemaakt BH en slip, boxer en later bustier.

BH met gerimpelde slip

Haar eerste set werd een mooi bordeaux rood setje, zij (maar ook ik) helemaal blij!
Nu heeft zij een kleine maat en misschien daarom ook leuk om haar successen hier te tonen. Nu is zij bijzonder creatief en maakt weer hele andere creaties dan ik. Dit lichtblauwe setje met mooi wit kant heeft zij opgeleukt met blauwe steentjes, een lust voor het oog.

Ook de boxer is prachtig geworden en natuurlijk heel leuk te dragen onder jeans of een blouse.
Maar let U ook eens op de leuke schouderbandjes. Bij de BH heeft zij een stukje doorzichtig lycra gebruikt en dat gerimpeld, super effect. Bij de bustier heeft ze een meer schattig bandje gebruikt, die weer prachtig bij het kant past.

Bustier met steentjes

Ook zie dat doorzichtige lycra weer in het voorpand van de bustier terugkomen ook wat gerimpeld en met een kantje verwerkt aangezet. Hierop heeft zij in twee maten de steentjes bevestigd, die dan weer een extra glans en chique effect geven aan het geheel. Vind deze creatie van haar echt top!

BH met boxer

In het slipje laat zij ook weer het rimpel effect terugkomen in het voorpand en ook hier weer de leuke blauwe steentjes. Ben blij dat ik een aanzet heb kunnen geven in het maken van lingerie, want nu heb ik een vriendin waar ik mijn hobby mee kan delen. Uren praten over bandjes, ontwerpjes, stofjes en naar de markt en winkel in Amsterdam.

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

8 Responses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Marion v.d. Veer

  Hallo Thérèse, dank voor je complimenten, misschien zelf ook lekker aan de gang. Groetjes Marion

 • Thérèse

  Heel erg mooi Marion. Aan lingerie heb ik me nog niet gewaagt maar staat wel op mijn lijstje, als ik zo deze foto’s zie begint het weer te kriebelen.

 • Marion

  Hallo Joke, niet jaloers worden….we kunnen hier ook delen. Groet Marion

 • ggroenevelt

  Leuk idee met die steentjes! Ik heb net nog een paar pakketjes bij kantjeboord besteld, en steentjes heb ik ook nog wel, ga ik ook maar eens proberen.

 • Joke Geluk

  Mooi setje. En wat geweldig voor jou om iemand te hebben waarmee je je passie kan delen. Ik zou bijna jaloers worden.

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam